Pentru că aveam o pungă de midii în congelator am zis să fac ceva cu ele, rapid, gustos și de nostalgie, având în vedere că sunt șanse mari să nu pupăm vacanțe prin Grecia anul ăsta.
Așadar, rețetă de midii saganaki făcute în casă:
- o pungă de midii de la Metro ( 900g)
- 2 cepe zdravene
- 5-7 căței de usturoi
- 5-6 roșii
- 1 ardei iute/gras
- 200g feta
- oregano
- pătrunjel
- ulei de măsline
Durează cam 30 de minute tot procesul.
Toci mărunt ceapa, toci mărunt usturoiul și ardeiul. Eu am folosit ardei gras pentru că nu vreau să îi dau copilului ardei iute, încă. Dar, ca să compensez lipsa iuțelii, am pus o legătură de ceapă nou, aproape de final.
Roșiile se taie cubulețe, cam cât o piesă de Lego Duplo.
Pui uleiul la încins într-o tigaie adâncă sau într-un wok, în funcție ce ai acasă. După ce uleiul este bine incins, adaugi ceapa la călit, cât să își schimbe culoarea, dar fără să înceapă să prindă culoarea caramelului.
După ce ai călit ceapa, adaugi usturoiul, ardeiul și roșiile și lasi la foc mic, să fiarbă în tihnă, câteva minute, până se înmoaie ardeiul și roșiile, iar totul capătă un sens de sos.
Adaugi midiile peste, amesteci bine și lași la fiert câteva minute. Cam cât bei un pahar cu vin, deci 10-12 minute.
După ce au dat în clocot toate, iar, adaugi brânza feta, ruptă cu mâna, în bucăți mici.
Eu aici am adăugat ceapa verde tocată mărunt, oregano și pătrunjelul.
Amesteci de 3 ori, cât să se omogenizeze tot și gata.
Poftă mare!