Saganaki de casă

Pentru că aveam o pungă de midii în congelator am zis să fac ceva cu ele, rapid, gustos și de nostalgie, având în vedere că sunt șanse mari să nu pupăm vacanțe prin Grecia anul ăsta.

Așadar, rețetă de midii saganaki făcute în casă:

  • o pungă de midii de la Metro ( 900g)
  • 2 cepe zdravene
  • 5-7 căței de usturoi
  • 5-6 roșii
  • 1 ardei iute/gras
  • 200g feta
  • oregano
  • pătrunjel
  • ulei de măsline

Durează cam 30 de minute tot procesul.

Toci mărunt ceapa, toci mărunt usturoiul și ardeiul. Eu am folosit ardei gras pentru că nu vreau să îi dau copilului ardei iute, încă. Dar, ca să compensez lipsa iuțelii, am pus o legătură de ceapă nou, aproape de final.

Roșiile se taie cubulețe, cam cât o piesă de Lego Duplo.

Pui uleiul la încins într-o tigaie adâncă sau într-un wok, în funcție ce ai acasă. După ce uleiul este bine incins, adaugi ceapa la călit, cât să își schimbe culoarea, dar fără să înceapă să prindă culoarea caramelului.

După ce ai călit ceapa, adaugi usturoiul, ardeiul și roșiile și lasi la foc mic, să fiarbă în tihnă, câteva minute, până se înmoaie ardeiul și roșiile, iar totul capătă un sens de sos.

Adaugi midiile peste, amesteci bine și lași la fiert câteva minute. Cam cât bei un pahar cu vin, deci 10-12 minute.

După ce au dat în clocot toate, iar, adaugi brânza feta, ruptă cu mâna, în bucăți mici.

Eu aici am adăugat ceapa verde tocată mărunt, oregano și pătrunjelul.

Amesteci de 3 ori, cât să se omogenizeze tot și gata.

Poftă mare!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Citește și...

Am făcut săptămâna trecută un chinezism pentru poporul de acasă și pentru că dețineam niște ingrediente de la Shan’Shi, gen ceva de bambus, paste și sos de wok. Partea practică la chestiile chinezești este că se fac foarte, foarte ușor și repede și, datorită sosurilor, e aproape imposibil să le greșești cumva, iar […]

Mi-a dat mail un cititor (salut, Iulian), cu 2 doleanțe. Una, că nu avem pagină de contact, lucru pe care îl facem imediat și 2, ce mâncăm la micul dejun. Nu m-am gânsit că ar interesa pe cineva în mod deosebit, mai ales că na, ce ai putea să mănânci la micul dejun, […]

Dupa ce s-au strambat mai demult la prima incercare de a manca avocado, acum nu mai pot opri copiii din a manca avocado in orice forma. Cel mai simplu mod in care le fac gustarica cu avocado: pasez cu furculita 3-4 avocado de dimensiuni medii, amestec cu putina sare, piper si o lingura […]

Cum ne place mult fasolea bătută, însă nu aveam conserve prin casă, iar fiertul de fasole uscată iese din discuție, am ales să fac linte bătută. Ingrediente: linte (am pus o cană cu volumul de 380 ml) apă – 3 căni x 380 ml 6 căței de usturoi mai mari (asta pentru că […]