Gustarica cu avocado

Dupa ce s-au strambat mai demult la prima incercare de a manca avocado, acum nu mai pot opri copiii din a manca avocado in orice forma.

Cel mai simplu mod in care le fac gustarica cu avocado: pasez cu furculita 3-4 avocado de dimensiuni medii, amestec cu putina sare, piper si o lingura de otet si intind pasta pe cate 2 felii de paine.

22 comentarii

  1. #1

    merge oare lamaie in loc de otet?

    • #2

      merge, de fapt lamaie se foloseste mai des

    • #3

      Chiar lime 🙂 – dar putin caci daca depasesti doza o transformi in ceva neplacut

  2. #4

    Merge și puțin muștar de Dijon.

  3. Merge amestecat cu usturoi,rosii taiate marunt si lamaie…super gustos

    • #6

      deja e reteta de guacamole cu ce zici tu acolo, facem si asa

  4. #7

    Si un catel de usturoi… Mniam mniam

  5. #8

    Subscriu cu doua maini. A ajuns sa-mi placa atat de mult, incat uneori il mananc fara nimic-nimic (doar decojit dupa spalare), dar cel mai des tot asa-l fac, cu sare, piper si otet (in general balsamic, dar e ok si cu cel de mar). Merge bine si cu putin sos de soia, dar prefer sa-i pun eu mirodeniile pe cat posibil.

  6. #9

    Mai este și ceea ce numesc eu $1 breakfast:
    – tai avocado in două, scoți sâmburele, și eventual mai scobești un pic cu o lingura. Nu cureți coaja. (Trebuie avocado un pic mai mare, sau oo mai mici.)
    – în scobitura pui sare & piper după gust
    – spargi câte un ou (mic/prepeliță) și îl pui în scobitura ( 2 jumătăți de avocado, fiecare cu oul ei). Și pe ou poți să mai presari ceva mirodenii/herbs
    – ai grija sa nu verși oul! Pui jumătățile într-o tava; cu coaja in jos, da?
    – dai tava la cuptor la foc medium-high cam 30 minute. Verifici când s-a coagulat albușul, când gălbenușul, etc

    Scoți, lași un pic să se răcească și mănânci cu pâine prăjită/toast.

    Cu plăcere!

    • #10

      Si-ti trebuie min 45 de minute sa faci asta… Ceea ce e tot ce-si doreste omul dimineata 🙂

    • #11

      Sau iei o tigaie non aderenta
      -o incingi la maxim
      – pui o lingurita de ulei de whatever…
      – dai focul la minim
      – pui oolelele in tigaie, pui capac peste
      – le lasi maxim 10 minute (daca le vrei tari)

      Voila, ochiuri fara ulei, fara sa stai sa le intorci sau sa le coci.

    • #12

      Cand am zis “ochiuri fara ulei”, ma refeream ca nu le prajesti in ulei :)))))
      Ca au ulei, o lingurita :))

    • #13

      avocado este 5-6 lei zilele astea
      daca iei in calcul ca jumatate sunt stricate sau necoapte ajunge la 3$ micul dejun

  7. #14

    Pune si usturoi, schimba total lucrurile. Ai mei (4 ani si 8 ani) nici nu voiau sa auda de avocado. Dupa ce am adaugat putin usturoi si zeama de lamaie il devoreaza.

  8. #15

    Eu fac des bruschete cu avocado si ton.
    Amesteci un avocado cu o conserva de tot maruntit in ulei de masline (pui si uleiul in amestec), pui sare si piper.
    Pui cateva felii de paine la cuptor stropite cu ulei de masline pana se rumenesc. Dupa ce le scoti din cuptor, le freci cu niste catei de usturoi.
    Tai 2 rosioare in cubulete mici.
    Pui amestecul de avocado si ton peste feliile de paine prajita, apoi cubuletele de rosii deasupra, presari putin busuioc si putina sare.
    Sunt geniale.

    • #16

      eu pun avocado cu pește afumat.

    • #17

      @Cristian
      Lasa-ma sa te ajut cu 3 chestii:
      1. Nu mai cumpara niciodata ton maruntit. Cumpara doar intreg sau bucati, ca e numai carne. Cel maruntit este facut doar din resturi, e o mizerie crunta.

      2. Nu mai cumpara in ulei. Tonul in ulei, este tinut intr-un ulei de foarte proasta calitate, nu te astepta sa il tina in ulei extravirgin. Ulei pe care il consumi, chiar daca scurgi conserva. Plus ca daca il bagi la frigider, se solidifica uleiul ala si se face ca naiba.
      Mai bine cumperi in suc propriu si il stropesti cu ulei de masline cand il consumi (evident, scurgi zeama aia imputita).

      Exista si ton in ulei de masline (Calvo sau Rio Mare), dar au niste preturi exagerate. Undeva la 13-14 lei o cutie. O cutie de ton intreg/ bucati in suc propriu e vreo 6 lei.

      3. O cutie de ton in ulei, are 3-400 de calorii. Daca mai pui ulei de masline si pe paine+ paine+ avocado, te duci in 5-600 de calorii. Nu mai e sanatos deloc.
      O cutie de ton in suc propriu are doar 150 de calorii.

  9. #18

    Unde gasesti avocado ok? Eu in ultima vreme am ghinion la greu – ba are firicele lemnoase, ba e maro in interior, ba, desi e inchis la culoare si moale, nu se desprinde de pe sambure semn ca e necopt. Sincer am obosit sa mai incerc si sa arunc🙁. Am luat si bio, dar cu astia a fost cel mai rau. In primavara erau unii ready to eat la mega care erau foarte buni, dar de atunci nu prea am mai avut noroc.

    • #19

      Din pacate, cam e la noroc.
      In timp ce citeam comentariul, ma gandeam la cei ready to eat, apoi am ajuns la concluzia ta. Abia ii gasesti.

      In schimb, sunt aia cu coaja verde peste tot, care au miros si gust de basina. Si pe care ii evit cu gratie.

      Singurul mod mai sigur, e sa ii pipai. Sa strangi de ei sus, de motz. Si la mijloc. Daca e prea moale, se duce degetul in el, inseamna ca e deja maroniu inauntru. Daca e prea ferm, e crud.
      Tre’ sa fie asa… la mijloc, nu stiu cum sa zic. Nici tare, nici moale. Sa poti sa il strangi cu degetele si sa simti ca e moale, cat trebuie.
      Te prinzi tu :)))))))

      Mai era varianta cu codita. Daca impingi de codita cu degetul si cade imediat, inseamna ca e copt. Daca ramane acolo, inseamna ca e inca crud. Problema e ca unele vin fara codita :))) Deci tot metoda cu pipaiala ramane oarecum de baza.

      PS: Eu nu stiu exact cum sa il fac sa se coaca. De regula, iau din aia foarte fermi si ii las la frigider si in 2-3 zile sunt buni de mancat. Dar nu mereu iese smecheria :))).

    • #20

      Multumesc de sfaturi! Sunt familiarizata cu ambele tehnici de ales din pacate 🙁. Prefer si eu sa ii iau verzi si fermi daca nu gasesc ceva copt ok, dar nimeresc greu ceva bun. Ajuta sa stea afara langa banane din ce am observat. Se coc mai repede, exceptand cei bio care si dupa muuuulte zile tot necopti sunt. Eu ii transfer in frigider uneori dupa ce s-au mai copt in cazul in care nu ii pot consuma atunci. Din cate stiu la frigider e incetinit procesul. Dar poate aici gresesc. O sa incerc sa ii pun de la inceput in frigider sa vad daca e mai bine asa. Afara e avantajos ca ii poti vedea si testa. La frigider sunt sanse mari sa uit de ei si sa imi amintesc cand deja e prea tarziu😅.

    • #21

      @ Jupaneasa
      “Eu nu stiu exact cum sa il fac sa se coaca. De regula, iau din aia foarte fermi si ii las la frigider si in 2-3 zile sunt buni de mancat. Dar nu mereu iese smecheria ”

      Il lasi in bucatarie 1-2-3 zile. Cateodata am tinut si o saptamana.

    • #22

      Ahaaa, mersi!
      Preferam varianta frigider, ca ii mai uita dumenzo pe masa si ma trezesc cu ei maro :)))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Citește și...

Mi-a dat mail un cititor (salut, Iulian), cu 2 doleanțe. Una, că nu avem pagină de contact, lucru pe care îl facem imediat și 2, ce mâncăm la micul dejun. Nu m-am gânsit că ar interesa pe cineva în mod deosebit, mai ales că na, ce ai putea să mănânci la micul dejun, […]

Cum ne place mult fasolea bătută, însă nu aveam conserve prin casă, iar fiertul de fasole uscată iese din discuție, am ales să fac linte bătută. Ingrediente: linte (am pus o cană cu volumul de 380 ml) apă – 3 căni x 380 ml 6 căței de usturoi mai mari (asta pentru că […]

Tăiețeii de casă se fac foarte ușor, sunt foarte gustoși iar copiii îi mănâncă cu foarte multă plăcere. Aveți nevoie de ouă și făină, atât. Eventual niște sare, aruncată din vârful degetelor, dar asta depinde doar de gustul fiecăruie. Puneți făina, în măsura de 3 linguri normale la un ou, sau 100 de […]

Rețetă simplă pentru tații care vor să aibă timp să mai facă și altceva decât să stea în bucătărie lângă aragaz și pentru copiii care vor să scape repede de mâncare pentru a-și vedea de joacă mai departe. Ingrediente: un sos bolognese – dacă vreți neapărat să fie sănătos, puteți să îl faceți […]