Linte bătută cu sos de ceapă

Cum ne place mult fasolea bătută, însă nu aveam conserve prin casă, iar fiertul de fasole uscată iese din discuție, am ales să fac linte bătută.

Ingrediente:

  • linte (am pus o cană cu volumul de 380 ml)
  • apă – 3 căni x 380 ml
  • 6 căței de usturoi mai mari (asta pentru că ne place cu mult usturoi)
  • 2 cepe medii
  • 0 lingură de bulion
  • o linjuriță rasă de boia
  • un cub de unt (50 g)
  • ulei pentru prăjit ceapa
  • sare
  • piper

Spălați lintea în apă rece înainte de a o pune la fiert.

Puneți lintea la fiert la foc mediu cu sare și piper dacă puteți estima în general cantitățile, dacă nu, mai bine puneți la sfarșit când puteți gusta. În vreo 20 de minute de fiert o să absoarbă toată apa. În poza de mai jos încă fierbea.

Tocați ceapa mărunt și căliți-o în puțin ulei (2-3 linguri). Adăugați bulionul și amestecați și cam ăsta e sosul care se pune deasupra. Unii preferă mai mult ulei în sos.

Lintea fiartă dați-o prin blender/robot și ametecați-o cu untul, usturoiul pisat, boiaua și, dacă n-ați pus deja la fiert, sare și piper.

Puneți sosul peste și e gata. Au ieșit cam 4-5 porții măricele.

1 comentariu

  1. De ce ai batut lintea, domnu’ Cetin? Ce exemplu dai copiilor?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Citește și...

Pentru că aveam o pungă de midii în congelator am zis să fac ceva cu ele, rapid, gustos și de nostalgie, având în vedere că sunt șanse mari să nu pupăm vacanțe prin Grecia anul ăsta. Așadar, rețetă de midii saganaki făcute în casă: o pungă de midii de la Metro ( 900g) […]

Am făcut săptămâna trecută un chinezism pentru poporul de acasă și pentru că dețineam niște ingrediente de la Shan’Shi, gen ceva de bambus, paste și sos de wok. Partea practică la chestiile chinezești este că se fac foarte, foarte ușor și repede și, datorită sosurilor, e aproape imposibil să le greșești cumva, iar […]

Mi-a dat mail un cititor (salut, Iulian), cu 2 doleanțe. Una, că nu avem pagină de contact, lucru pe care îl facem imediat și 2, ce mâncăm la micul dejun. Nu m-am gânsit că ar interesa pe cineva în mod deosebit, mai ales că na, ce ai putea să mănânci la micul dejun, […]

Dupa ce s-au strambat mai demult la prima incercare de a manca avocado, acum nu mai pot opri copiii din a manca avocado in orice forma. Cel mai simplu mod in care le fac gustarica cu avocado: pasez cu furculita 3-4 avocado de dimensiuni medii, amestec cu putina sare, piper si o lingura […]