Tăiețeii de casă se fac foarte ușor, sunt foarte gustoși iar copiii îi mănâncă cu foarte multă plăcere.
Aveți nevoie de ouă și făină, atât. Eventual niște sare, aruncată din vârful degetelor, dar asta depinde doar de gustul fiecăruie.
Puneți făina, în măsura de 3 linguri normale la un ou, sau 100 de grame, dacă aveți cu ce măsura. Faaceți un cuib în mijlocul făinei și puneți acolo oul. După ce l-ați spart, evident
Amestecați cu mâna, dacă sunteți adeptul, sau cu o furculiță, dacă vă enervează smacoteca aia care se strânge pe degete, la începutul frământării. După ce se transformă în niște boroboațe de făină cu ou, puteți să frământați cu mâna.
Frământați-l până capătă o consistență egală și frumoasă, faceți-l o bilă și dați-l la frigider 30 de minute. Să se activeze glutenul, cică.
Foaia trebuie să fie întinsă foarte, foarte subțire. Așa că, din bila aceea, faceți 2 bucăți separate, pe care le întindeți. Nu uitați să presărați cu făină blatul și în timp ce întindeți, aluatul. Altfel se va lipi lejer de sucitor sau de blat.
După ce ați întins totul la modul satisfăcător, împăturiți aluatul ca în poză, după care tăiați fâșiuțe subțiri. Aveți nevoie de un cuțit ascuțit proaspăt, altfel tăiețeii se vor lipi între ei, cuțitul trebuie să taie fără efort și să nu apese pe aluat.
După ce i-ați tăiat, presărați, iarăși, făină peste ei și răsfirați-i cu mâna, ca să se aerisească și se se separe unul de celălalt.
Practic, cam atâția tăieței ies dintr-un ou și 3 linguri de găină, o cantitate suficientă pentru o supă de pui normală.
Sfatul meu este să îi fierbeți separat, 4 minute, după care să îi scurgeți bine și să îi clătiți cu apă rece, pentru a le da consistență și elasticitate, înainte de a-i pune în supă. Altfel, excesul de făină va transforma supa într-o ciulama.
Și că veni vorba de supă, asta e supa. Rețeta, mai încolo.
Damn ce pofta mi s-a facut de o supa cu taitei de casa! Stiu ce fac saptamana asta de mancare. Yum yum
“dintr-un ou și 3 linguri de găină,”
:))))))))))
Merge o faina de grau dur pentru asta. Ies si mai galbeni si mai prietenosi cu fizicul robust. E vreo 5-6 lei la carrefour
https://www.supermercato.ro/produse-alimentare/barilla-faina-pentru-toate-preparatele-din-grau-de-vara.html
Eu pun doar gălbenușul. La un ou nu știu dacă e mare diferență la gust și textură, dar clar ies mai galbeni.
+Pentu piper, – musai pătrunjel verde după ce iei supa de pe foc. Eu fierb tăiețeii cca.10 min. îi clătesc bine și-i pun în supă să mai dea într-un clocot (2-3min)
Acum mi-am amintit sa mai intru pe aici pentru rețete rapide.
Pentru aia mică fac laște, adică teiețeii de casă tăiați pătrățele și prăjiți in untură. Merg și ca crutoane.
https://photos.app.goo.gl/STFDzEE69ZvvpEZT7
Da, absorb multă grăsime dar ea face schi și înot, o arde repede.