Orez… să zicem bolognese

Rețetă simplă pentru tații care vor să aibă timp să mai facă și altceva decât să stea în bucătărie lângă aragaz și pentru copiii care vor să scape repede de mâncare pentru a-și vedea de joacă mai departe. Ingrediente:

  • un sos bolognese – dacă vreți neapărat să fie sănătos, puteți să îl faceți voi
  • vreo 250 g de orez (în plicuri, dacă nu vreți să stați lângă foc să amestecați în orez și să nimeriți cantitatea potrivită de apă)
  • niște pulpe de pui dezosate sau piept de pui
  • legume pentru salată – opțional

1 – Fierbeți puiul cu puțină sare

2 – În apa în care a fiert carnea, fierbeți plicurile de orez

3 – Cât fierbe orezul, faceți bucățele puiul

4 – Amestecați orezul cu puiul și tot sosul din borcan

5 – Faceți o salată, dacă le place copiilor, și ați scăpat

3 comentarii

  1. #1

    Am şi io o întrebare. Roşiile sunt de la market sau de la piaţă şi cel mai important, au gust de roşii ? Pentru că eu am renunţat să dau bani pe ceva care arată a roşie dar nu este comestibilă.
    Şi apropo de preţ, am vorbit cu cineva care a venit din Germania şi acolo cumpără doar roşii cherry importate din Italia la vreo 80 de eurocenţi kilu, şi la noi, acum în plin sezon roşiile din plastic produse de producătorii români, sunt 2 euro.

  2. Aștept și rețetă de crap. Mai la toamnă … de știucă umplută 🙂

  3. #3

    Orezul nu e așa de complicat de fiert, nu amestec deloc, nu simt deloc nevoia să iau la pungă. (prima oară când comentez aici, aceeași calitate de tată care gătește). Iei o cană de orez bob lung (basmati), îl spăl bine în vreo 3 ape într-o sită, îl pun în oală (cratiță de teflon sau cum s-o fi chemând să nu se lipească totuși. Cu aceeași cană măsor și pun 2 căni de apă. Pentru un pic de gust arunc un pic de sare și eventul un pic de unt. Pui la fiert, cu capac. Când începe să fiarbă (clocot) dai focul la mic și lași 15 minute fără să te atunci de el. Ai stâns, dacă vrei poți amesteca nițel după ce stingi. Pare mai complicat din descrierea mea, dar nu e.
    Iese de fiecare dată, nu am văzut să conteze atât de mult exactitatea măsurilor, nu ai nevoie de șubler…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Citește și...

Când nu mai știți ce să gătiți repede la cină, somonul e o opțiune bună. Ungeți cu ulei un grill pentru aragaz/o tigaie, presărați puțină sare pe câteva fileuri de somon, poate și piper, dar nu neapărat. Prăjiți la foc mediu pe ambele părți până observați că își schimbă culoarea carnea și se […]

Pentru noi chiftelele sunt un fel de gustare dintre mese pentru toată ziua. Adică rămân pe blatul din bucătărie și fiecare se duce din când în când și mai ia câte una până când unul dintre noi urlă “NU MAI SUNT CHIFTELE???”. Mai puțin eu care trebuie să-mi pun neapărat pe o farfurie […]

Ingrediente: 600-700 g ceafă de porc o conservă cu ciuperci tăiate (aprox. 300 g ciuperci) 1 ardei roșu mai mare (gras sau capia) 2 linguri de bulion 6 cepe verzi 5 cartofi medii 4-5 căței de usturoi 2 foi de dafin jumătate de linguriță de boia dulce sare, piper un pahar de couscous […]

Îmi place să fac mâncăruri la cuptor, pentru că se fac singure. Aproape singure. Pentru friptură aveți nevoie de: carne de porc – ceafă sau pulpă – depinde câți sunteți vreo 3 ardei grași – în mod normal roșii usturoi – o căpâțănă câțiva cartofi – cred ca am pus vreo 6, nu […]