Orez… să zicem bolognese

Rețetă simplă pentru tații care vor să aibă timp să mai facă și altceva decât să stea în bucătărie lângă aragaz și pentru copiii care vor să scape repede de mâncare pentru a-și vedea de joacă mai departe. Ingrediente:

  • un sos bolognese – dacă vreți neapărat să fie sănătos, puteți să îl faceți voi
  • vreo 250 g de orez (în plicuri, dacă nu vreți să stați lângă foc să amestecați în orez și să nimeriți cantitatea potrivită de apă)
  • niște pulpe de pui dezosate sau piept de pui
  • legume pentru salată – opțional

1 – Fierbeți puiul cu puțină sare

2 – În apa în care a fiert carnea, fierbeți plicurile de orez

3 – Cât fierbe orezul, faceți bucățele puiul

4 – Amestecați orezul cu puiul și tot sosul din borcan

5 – Faceți o salată, dacă le place copiilor, și ați scăpat

8 comentarii

  1. #1

    Am şi io o întrebare. Roşiile sunt de la market sau de la piaţă şi cel mai important, au gust de roşii ? Pentru că eu am renunţat să dau bani pe ceva care arată a roşie dar nu este comestibilă.
    Şi apropo de preţ, am vorbit cu cineva care a venit din Germania şi acolo cumpără doar roşii cherry importate din Italia la vreo 80 de eurocenţi kilu, şi la noi, acum în plin sezon roşiile din plastic produse de producătorii români, sunt 2 euro.

    • #2

      depinde de rosii. eu nu iau de la tarani, ca nu am chef de cancer mai devreme decat trebuie.

  2. Aștept și rețetă de crap. Mai la toamnă … de știucă umplută 🙂

  3. #4

    Orezul nu e așa de complicat de fiert, nu amestec deloc, nu simt deloc nevoia să iau la pungă. (prima oară când comentez aici, aceeași calitate de tată care gătește). Iei o cană de orez bob lung (basmati), îl spăl bine în vreo 3 ape într-o sită, îl pun în oală (cratiță de teflon sau cum s-o fi chemând să nu se lipească totuși. Cu aceeași cană măsor și pun 2 căni de apă. Pentru un pic de gust arunc un pic de sare și eventul un pic de unt. Pui la fiert, cu capac. Când începe să fiarbă (clocot) dai focul la mic și lași 15 minute fără să te atunci de el. Ai stâns, dacă vrei poți amesteca nițel după ce stingi. Pare mai complicat din descrierea mea, dar nu e.
    Iese de fiecare dată, nu am văzut să conteze atât de mult exactitatea măsurilor, nu ai nevoie de șubler…

    • #5

      orezul ala din reteta se fierbe complet in 10 minute maxim.

    • #6

      Nu am folosit niciodată, am câteva dubii legate de conținut. Apa în care se fierbe orezul e tot în pungă? E o pungă sigilată sau orezul își trage apa prin pungă din apa în care pui punga? Adică ce conține exact punga aia? E un orez semifiert? Are conservanți? Am încercat să caut pe net conținutul orezului rapid de la panzani dar nu am gasit să îmi răspund singur la problema.

  4. @mircea 2: Da!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Citește și...

Mi-a dat mail un cititor (salut, Iulian), cu 2 doleanțe. Una, că nu avem pagină de contact, lucru pe care îl facem imediat și 2, ce mâncăm la micul dejun. Nu m-am gânsit că ar interesa pe cineva în mod deosebit, mai ales că na, ce ai putea să mănânci la micul dejun, […]

Dupa ce s-au strambat mai demult la prima incercare de a manca avocado, acum nu mai pot opri copiii din a manca avocado in orice forma. Cel mai simplu mod in care le fac gustarica cu avocado: pasez cu furculita 3-4 avocado de dimensiuni medii, amestec cu putina sare, piper si o lingura […]

Cum ne place mult fasolea bătută, însă nu aveam conserve prin casă, iar fiertul de fasole uscată iese din discuție, am ales să fac linte bătută. Ingrediente: linte (am pus o cană cu volumul de 380 ml) apă – 3 căni x 380 ml 6 căței de usturoi mai mari (asta pentru că […]

Tăiețeii de casă se fac foarte ușor, sunt foarte gustoși iar copiii îi mănâncă cu foarte multă plăcere. Aveți nevoie de ouă și făină, atât. Eventual niște sare, aruncată din vârful degetelor, dar asta depinde doar de gustul fiecăruie. Puneți făina, în măsura de 3 linguri normale la un ou, sau 100 de […]