Ce să mai mâncăm la cină: somon prajit cu mămăliguță

Când nu mai știți ce să gătiți repede la cină, somonul e o opțiune bună.

Ungeți cu ulei un grill pentru aragaz/o tigaie, presărați puțină sare pe câteva fileuri de somon, poate și piper, dar nu neapărat.

Prăjiți la foc mediu pe ambele părți până observați că își schimbă culoarea carnea și se rupe ușor.

Faceți un mujdei și o mămăligă și e gata cina.

Acum scoateți mirosul de pește din casă.

11 comentarii

  1. Uite de aia l-am pus pe domnul inimii mele să-și cumpere grătar, după un episod în care am spălat toate perdelele din casă pentru că l-a apucat dorul de scrumbie.

  2. #5

    Votez pentru asa ceva! Peste prajit cu lamaie, mamaliga si mujdei? Dap. Anytime!
    Am inceput sa storc lamaie peste orice prajeala, mai nou. In combinatie cu mujdei, e si mai misto. E un gust foarte interesant!

    Am hota si nu am probleme cu mirosul. Ok, ramane putin miros, dar daca las hota 30 de minute sa mearga dupa aia, dispare de tot. Acum, nu stiu ce bucatarie aveti, daca e open space, probabil ca problema se rezolva mai greu.

  3. #6

    Eu il fac cuptor. Il frec cu putin ulei si mirodenii (ceva mix ierburi mediteraneene) si il intorc cand vad ca se rumenește. Nu am sesizat vreo diferența intre al praji si la cuptor. Asta ca rezolvare la problema cu mirosul.

    • #7

      Si eu prefer sa-l fac la cuptor. Oi fi eu mai nepriceputa, dar la prajire risca sa-mi ramana nefacut la mijloc si aproape ars la suprafata, pe cand la cuptor pot sa-l las cat vreau (acoperit).

    • #8

      Deedee, foc mai mic pe viitor. Multe mâncăruri ies mai gustoase la foc mic, nu te grăbești nicăieri să pui pe foc mare.

  4. #9

    Funny, tocmai ce am produs actul. Pentru ăștia #săraki, care nu au bani de somon proaspăt, cel mai bun raport preț/calitate e ăla congelat de la Lidl (Wild salmon). Fiu-meu are parte de chestia asta minim 1zi/săptămână la școală. Sugestie: păstăi din alea verzi, eventual de la Edenia, fierte cât să fie ușor crocante, scurse, pus ulei de măsline + sare + praf de usturoi. Merge brici.

    Pentru miros/deranj, merg și la cuptor, parcă pute mai puțin.

  5. #10

    Pana la urma important e ca fiecare își gătește ce si cum dorește, dar ma bag in seama fiindcă somnul are o carne atât de bună și moale încât e păcat sa fie overcooked, fiind una dintre alegerile de top la Sushi sau tartar. Citisem deja ca Cetinilor le place carnea bine prăjită, dar porcul si puiul de preteaza la superprajit, pestele (in special somnul si tonul), vita si rata au o textura si un gust ce nu merita acoperite de carnea caramelizata.

    • #11

      poate ca ai dreptate, insa o femeie insarcinata nu ar risca, probabil, sa manance ceva ce nu e bine gatit, iar eu, in general, nu mananc daca nu vad cu ochii mei carnea gatita bine pana in mijloc :))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Citește și...

Rețetă simplă pentru tații care vor să aibă timp să mai facă și altceva decât să stea în bucătărie lângă aragaz și pentru copiii care vor să scape repede de mâncare pentru a-și vedea de joacă mai departe. Ingrediente: un sos bolognese – dacă vreți neapărat să fie sănătos, puteți să îl faceți […]

Pentru noi chiftelele sunt un fel de gustare dintre mese pentru toată ziua. Adică rămân pe blatul din bucătărie și fiecare se duce din când în când și mai ia câte una până când unul dintre noi urlă “NU MAI SUNT CHIFTELE???”. Mai puțin eu care trebuie să-mi pun neapărat pe o farfurie […]

Ingrediente: 600-700 g ceafă de porc o conservă cu ciuperci tăiate (aprox. 300 g ciuperci) 1 ardei roșu mai mare (gras sau capia) 2 linguri de bulion 6 cepe verzi 5 cartofi medii 4-5 căței de usturoi 2 foi de dafin jumătate de linguriță de boia dulce sare, piper un pahar de couscous […]

Îmi place să fac mâncăruri la cuptor, pentru că se fac singure. Aproape singure. Pentru friptură aveți nevoie de: carne de porc – ceafă sau pulpă – depinde câți sunteți vreo 3 ardei grași – în mod normal roșii usturoi – o căpâțănă câțiva cartofi – cred ca am pus vreo 6, nu […]