Friptura de porc cu cartofi

Îmi place să fac mâncăruri la cuptor, pentru că se fac singure. Aproape singure.

Pentru friptură aveți nevoie de:

  • carne de porc – ceafă sau pulpă – depinde câți sunteți
  • vreo 3 ardei grași – în mod normal roșii
  • usturoi – o căpâțănă
  • câțiva cartofi – cred ca am pus vreo 6, nu prea mari
  • foi de dafin
  • un pahar de vin sec alb (200 – 250 ml)
  • un pahar de apă, cam ca cel de vin
  • piper, sare

Am folosit o tavă cu pereți mai înalți, avea cam jumătate din dimensiunea unei tăvi normale de cuptor.

Încălziți cuptorul la 200 grade.

Ungeți tava cu ulei. Așezați ardeii tăiați pe fundul tăvii împreună cu foile de dafin (4-5) și usturoiul.

Ungeți carnea cu ulei, apoi frecați-o cu sare și piper. Așezați-o peste ardei.

Adăugați un pahar de apă și unul de vin. Acoperiți cu folie și băgați la cuptor. Țineți o oră carnea acoperită.

Scoateți tava, întoarceți carnea și adăugați cartofii.

Acoperiți din nou cu folie și lăsați tava încă 45 minute, însă de data asta lăsați pe una din laterate folia foarte puțin ridicată, pentru a se mai evapora din apa din tavă. Scoateți folia și mai lăsați tava în cuptor 15-20 minute.

După ce se rumenește carnea, friptura e gata.

 

6 comentarii

  1. #1

    Poti folosi hartie pentru gatit de pus pe fundul tavii. In felul asta speli mai usor tava dupa. Doar vezi de care gasesti ok. E una maronie, cerata prin mega parca.

    • #2

      care speli, ca doar nu spala el

    • #3

      Păi si nu asa e normal? Unu face de mâncare si altul spală?

    • #4

      ba da, mai ales cand ai masina de spalat vase :))

  2. #5

    Clasic!

  3. #6

    Foarte buna friptura, am facut-o azi. Bravo, mai vreau retete

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Citește și...

Mi-a dat mail un cititor (salut, Iulian), cu 2 doleanțe. Una, că nu avem pagină de contact, lucru pe care îl facem imediat și 2, ce mâncăm la micul dejun. Nu m-am gânsit că ar interesa pe cineva în mod deosebit, mai ales că na, ce ai putea să mănânci la micul dejun, […]

Dupa ce s-au strambat mai demult la prima incercare de a manca avocado, acum nu mai pot opri copiii din a manca avocado in orice forma. Cel mai simplu mod in care le fac gustarica cu avocado: pasez cu furculita 3-4 avocado de dimensiuni medii, amestec cu putina sare, piper si o lingura […]

Cum ne place mult fasolea bătută, însă nu aveam conserve prin casă, iar fiertul de fasole uscată iese din discuție, am ales să fac linte bătută. Ingrediente: linte (am pus o cană cu volumul de 380 ml) apă – 3 căni x 380 ml 6 căței de usturoi mai mari (asta pentru că […]

Tăiețeii de casă se fac foarte ușor, sunt foarte gustoși iar copiii îi mănâncă cu foarte multă plăcere. Aveți nevoie de ouă și făină, atât. Eventual niște sare, aruncată din vârful degetelor, dar asta depinde doar de gustul fiecăruie. Puneți făina, în măsura de 3 linguri normale la un ou, sau 100 de […]