Quinoa cu pui și legume

Inițial trebuia să fie orez, cum se vede în prima poză, dar nu mai era decât un pliculeț și pe parcurs am decis că nu e destul.

Ingrediente:

  • 6 pulpe de pui dezosate
  • 180g quinoa (de preferat să fie la pliculeț, explic mai jos de ce)
  • 1 ardei gras
  • o ceapă mare
  • 2 morcovi
  • 25-30 g unt
  • o linguriță de bulion
  • jumătate de legătură de pătrunjel
  • o lingură de ulei
  • sare/piper

Puneți puiul la fiert în apă cu puțină sare. Căliți morcovul, ceapa și ardeiul într-o lingură de ulei. Potriviți de sare când încep să se înmoaie legumele.

Când sunt gata legumele, adăugați o linguriță de bulion, amestecați și țineți totul la foc mic încă vreo 2 minute. Opriți focul.

Carnea fiartă tăiați-o bucățele sau sfașiați-o folosind două furculuțe și adăugați-o peste legume. Amestecați totul și adăugați pătrunjelul.

La următorul pas ar trebui să fierbeți quinoa în apa în care a fiert puiul.

Cel mai simplu este să folosiți genul ăsta de quinoa pe care îl am eu în poză, pentru că vine totul în două plicuri pe care le fierbeți la foc mic (cam 15 min, nu chiar 12) și atunci când sunt gata doar le scurgeți puțin de apă. E mai simplu decât atunci când se împrăștie quinoa prin toată oala și trebuie să nimeriți cantitatea de apă și să aveți grijă să nu se lipească.

După ce fierbe quinoa, adăugați-o împreună cu untul peste pui și legume și amestecați totul. Potriviți de sare.

Merge servit cu murături sau salată.

1 comentariu

  1. #1

    Lol, “Ancient Inca Grain”. Abia aștept să bage și secară dacică.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Citește și...

Rețetă simplă pentru tații care vor să aibă timp să mai facă și altceva decât să stea în bucătărie lângă aragaz și pentru copiii care vor să scape repede de mâncare pentru a-și vedea de joacă mai departe. Ingrediente: un sos bolognese – dacă vreți neapărat să fie sănătos, puteți să îl faceți […]

Când nu mai știți ce să gătiți repede la cină, somonul e o opțiune bună. Ungeți cu ulei un grill pentru aragaz/o tigaie, presărați puțină sare pe câteva fileuri de somon, poate și piper, dar nu neapărat. Prăjiți la foc mediu pe ambele părți până observați că își schimbă culoarea carnea și se […]

Pentru noi chiftelele sunt un fel de gustare dintre mese pentru toată ziua. Adică rămân pe blatul din bucătărie și fiecare se duce din când în când și mai ia câte una până când unul dintre noi urlă “NU MAI SUNT CHIFTELE???”. Mai puțin eu care trebuie să-mi pun neapărat pe o farfurie […]

Ingrediente: 600-700 g ceafă de porc o conservă cu ciuperci tăiate (aprox. 300 g ciuperci) 1 ardei roșu mai mare (gras sau capia) 2 linguri de bulion 6 cepe verzi 5 cartofi medii 4-5 căței de usturoi 2 foi de dafin jumătate de linguriță de boia dulce sare, piper un pahar de couscous […]