Quinoa cu pui și legume

Inițial trebuia să fie orez, cum se vede în prima poză, dar nu mai era decât un pliculeț și pe parcurs am decis că nu e destul.

Ingrediente:

  • 6 pulpe de pui dezosate
  • 180g quinoa (de preferat să fie la pliculeț, explic mai jos de ce)
  • 1 ardei gras
  • o ceapă mare
  • 2 morcovi
  • 25-30 g unt
  • o linguriță de bulion
  • jumătate de legătură de pătrunjel
  • o lingură de ulei
  • sare/piper

Puneți puiul la fiert în apă cu puțină sare. Căliți morcovul, ceapa și ardeiul într-o lingură de ulei. Potriviți de sare când încep să se înmoaie legumele.

Când sunt gata legumele, adăugați o linguriță de bulion, amestecați și țineți totul la foc mic încă vreo 2 minute. Opriți focul.

Carnea fiartă tăiați-o bucățele sau sfașiați-o folosind două furculuțe și adăugați-o peste legume. Amestecați totul și adăugați pătrunjelul.

La următorul pas ar trebui să fierbeți quinoa în apa în care a fiert puiul.

Cel mai simplu este să folosiți genul ăsta de quinoa pe care îl am eu în poză, pentru că vine totul în două plicuri pe care le fierbeți la foc mic (cam 15 min, nu chiar 12) și atunci când sunt gata doar le scurgeți puțin de apă. E mai simplu decât atunci când se împrăștie quinoa prin toată oala și trebuie să nimeriți cantitatea de apă și să aveți grijă să nu se lipească.

După ce fierbe quinoa, adăugați-o împreună cu untul peste pui și legume și amestecați totul. Potriviți de sare.

Merge servit cu murături sau salată.

1 comentariu

  1. #1

    Lol, “Ancient Inca Grain”. Abia aștept să bage și secară dacică.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Citește și...

Mi-a dat mail un cititor (salut, Iulian), cu 2 doleanțe. Una, că nu avem pagină de contact, lucru pe care îl facem imediat și 2, ce mâncăm la micul dejun. Nu m-am gânsit că ar interesa pe cineva în mod deosebit, mai ales că na, ce ai putea să mănânci la micul dejun, […]

Dupa ce s-au strambat mai demult la prima incercare de a manca avocado, acum nu mai pot opri copiii din a manca avocado in orice forma. Cel mai simplu mod in care le fac gustarica cu avocado: pasez cu furculita 3-4 avocado de dimensiuni medii, amestec cu putina sare, piper si o lingura […]

Cum ne place mult fasolea bătută, însă nu aveam conserve prin casă, iar fiertul de fasole uscată iese din discuție, am ales să fac linte bătută. Ingrediente: linte (am pus o cană cu volumul de 380 ml) apă – 3 căni x 380 ml 6 căței de usturoi mai mari (asta pentru că […]

Tăiețeii de casă se fac foarte ușor, sunt foarte gustoși iar copiii îi mănâncă cu foarte multă plăcere. Aveți nevoie de ouă și făină, atât. Eventual niște sare, aruncată din vârful degetelor, dar asta depinde doar de gustul fiecăruie. Puneți făina, în măsura de 3 linguri normale la un ou, sau 100 de […]