Mâncare de mazăre cu pui

Aveți nevoie de:

  • pulpe de pui sau piept
  • mazăre, evident
  • o ceapă mai mare
  • 2 cartofi mici (opțional)
  • mărar
  • bulion
  • 2-3 foi de dafin

Tăiați și căliți ceapa.

Puneți ingredientele într-o oală – puiul tăiat, cartofii, ceapa călită (și puțin arsă, ca de obicei), 2 linguri de bulion ȘI MAZĂREA. Acoperiți cu apă și fierbeți. Nu uitați de sare/piper și nu exagerați, pentru că apa aia o să scadă. Da, știu, ingredientele astea se pun de fapt pe rând, but ain’t nobody got time for that.

Când considerați că toate sunt fierte și apa a scăzut destul, adăugați mărarul și foile de dafin, lăsați-le un minut și stingeți focul. Asta din imagine nu a scăzut destul după gustul meu, dar așa a vrut soacră-mea.

Și atât de simplu a fost.

8 comentarii

  1. daca zic ca dafinu se pune pe la inceput…

    • #2

      o scapare, il trag eu de urechi

    • #3

      Nu se pune pe la inceput, ca devine amar. La fel ca usturioul.
      Nu se lasa nici un minut, dar nici la inceput :))).
      Cam pe la mijloc, asa :).

      Pentru autor: privind poza de final, as scoate si niste castraveciori murati, as intinge cu paine in sosul ala (ma doare in cot ca are deja cartofi) si dupa aia m-as linge pe degete. Mi-ai facut pofta :)))

    • #4

      eu nu fac plating, din pacate. retete simple, pentru oameni simpli

  2. pai si mazarea?

  3. #6

    Dar mazărea când se pune?

  4. #7

    Bai, da’ voi cu ochii in reteta, ati ratat esentialu’: “asa a vrut soacra-mea”. Cred ca e guest post de la Mioveni sau ceva.

  5. #8

    Am facut si eu, dar fara mazare ca nu le place alor mei. A picat numai bine caci chiar nu aveam chef de gatit. Toate ingredientele impreuna si tinut 5 minute la oala de presiune.

    https://m.imgur.com/a/qcebuys

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Citește și...

Rețetă simplă pentru tații care vor să aibă timp să mai facă și altceva decât să stea în bucătărie lângă aragaz și pentru copiii care vor să scape repede de mâncare pentru a-și vedea de joacă mai departe. Ingrediente: un sos bolognese – dacă vreți neapărat să fie sănătos, puteți să îl faceți […]

Când nu mai știți ce să gătiți repede la cină, somonul e o opțiune bună. Ungeți cu ulei un grill pentru aragaz/o tigaie, presărați puțină sare pe câteva fileuri de somon, poate și piper, dar nu neapărat. Prăjiți la foc mediu pe ambele părți până observați că își schimbă culoarea carnea și se […]

Pentru noi chiftelele sunt un fel de gustare dintre mese pentru toată ziua. Adică rămân pe blatul din bucătărie și fiecare se duce din când în când și mai ia câte una până când unul dintre noi urlă “NU MAI SUNT CHIFTELE???”. Mai puțin eu care trebuie să-mi pun neapărat pe o farfurie […]

Ingrediente: 600-700 g ceafă de porc o conservă cu ciuperci tăiate (aprox. 300 g ciuperci) 1 ardei roșu mai mare (gras sau capia) 2 linguri de bulion 6 cepe verzi 5 cartofi medii 4-5 căței de usturoi 2 foi de dafin jumătate de linguriță de boia dulce sare, piper un pahar de couscous […]