Aveți nevoie de:
- pulpe de pui sau piept
- mazăre, evident
- o ceapă mai mare
- 2 cartofi mici (opțional)
- mărar
- bulion
- 2-3 foi de dafin
Tăiați și căliți ceapa.
Puneți ingredientele într-o oală – puiul tăiat, cartofii, ceapa călită (și puțin arsă, ca de obicei), 2 linguri de bulion ȘI MAZĂREA. Acoperiți cu apă și fierbeți. Nu uitați de sare/piper și nu exagerați, pentru că apa aia o să scadă. Da, știu, ingredientele astea se pun de fapt pe rând, but ain’t nobody got time for that.
Când considerați că toate sunt fierte și apa a scăzut destul, adăugați mărarul și foile de dafin, lăsați-le un minut și stingeți focul. Asta din imagine nu a scăzut destul după gustul meu, dar așa a vrut soacră-mea.
Și atât de simplu a fost.
daca zic ca dafinu se pune pe la inceput…
o scapare, il trag eu de urechi
Nu se pune pe la inceput, ca devine amar. La fel ca usturioul.
Nu se lasa nici un minut, dar nici la inceput :))).
Cam pe la mijloc, asa :).
Pentru autor: privind poza de final, as scoate si niste castraveciori murati, as intinge cu paine in sosul ala (ma doare in cot ca are deja cartofi) si dupa aia m-as linge pe degete. Mi-ai facut pofta :)))
eu nu fac plating, din pacate. retete simple, pentru oameni simpli
pai si mazarea?
Dar mazărea când se pune?
Bai, da’ voi cu ochii in reteta, ati ratat esentialu’: “asa a vrut soacra-mea”. Cred ca e guest post de la Mioveni sau ceva.
Am facut si eu, dar fara mazare ca nu le place alor mei. A picat numai bine caci chiar nu aveam chef de gatit. Toate ingredientele impreuna si tinut 5 minute la oala de presiune.
https://m.imgur.com/a/qcebuys