Mâncare de mazăre cu pui

Aveți nevoie de:

  • pulpe de pui sau piept
  • mazăre, evident
  • o ceapă mai mare
  • 2 cartofi mici (opțional)
  • mărar
  • bulion
  • 2-3 foi de dafin

Tăiați și căliți ceapa.

Puneți ingredientele într-o oală – puiul tăiat, cartofii, ceapa călită (și puțin arsă, ca de obicei), 2 linguri de bulion ȘI MAZĂREA. Acoperiți cu apă și fierbeți. Nu uitați de sare/piper și nu exagerați, pentru că apa aia o să scadă. Da, știu, ingredientele astea se pun de fapt pe rând, but ain’t nobody got time for that.

Când considerați că toate sunt fierte și apa a scăzut destul, adăugați mărarul și foile de dafin, lăsați-le un minut și stingeți focul. Asta din imagine nu a scăzut destul după gustul meu, dar așa a vrut soacră-mea.

Și atât de simplu a fost.

8 comentarii

  1. daca zic ca dafinu se pune pe la inceput…

    • #2

      o scapare, il trag eu de urechi

    • #3

      Nu se pune pe la inceput, ca devine amar. La fel ca usturioul.
      Nu se lasa nici un minut, dar nici la inceput :))).
      Cam pe la mijloc, asa :).

      Pentru autor: privind poza de final, as scoate si niste castraveciori murati, as intinge cu paine in sosul ala (ma doare in cot ca are deja cartofi) si dupa aia m-as linge pe degete. Mi-ai facut pofta :)))

    • #4

      eu nu fac plating, din pacate. retete simple, pentru oameni simpli

  2. pai si mazarea?

  3. #6

    Dar mazărea când se pune?

  4. #7

    Bai, da’ voi cu ochii in reteta, ati ratat esentialu’: “asa a vrut soacra-mea”. Cred ca e guest post de la Mioveni sau ceva.

  5. #8

    Am facut si eu, dar fara mazare ca nu le place alor mei. A picat numai bine caci chiar nu aveam chef de gatit. Toate ingredientele impreuna si tinut 5 minute la oala de presiune.

    https://m.imgur.com/a/qcebuys

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Citește și...

Am făcut săptămâna trecută un chinezism pentru poporul de acasă și pentru că dețineam niște ingrediente de la Shan’Shi, gen ceva de bambus, paste și sos de wok. Partea practică la chestiile chinezești este că se fac foarte, foarte ușor și repede și, datorită sosurilor, e aproape imposibil să le greșești cumva, iar […]

Mi-a dat mail un cititor (salut, Iulian), cu 2 doleanțe. Una, că nu avem pagină de contact, lucru pe care îl facem imediat și 2, ce mâncăm la micul dejun. Nu m-am gânsit că ar interesa pe cineva în mod deosebit, mai ales că na, ce ai putea să mănânci la micul dejun, […]

Dupa ce s-au strambat mai demult la prima incercare de a manca avocado, acum nu mai pot opri copiii din a manca avocado in orice forma. Cel mai simplu mod in care le fac gustarica cu avocado: pasez cu furculita 3-4 avocado de dimensiuni medii, amestec cu putina sare, piper si o lingura […]

Cum ne place mult fasolea bătută, însă nu aveam conserve prin casă, iar fiertul de fasole uscată iese din discuție, am ales să fac linte bătută. Ingrediente: linte (am pus o cană cu volumul de 380 ml) apă – 3 căni x 380 ml 6 căței de usturoi mai mari (asta pentru că […]