Pui cu smântână și cartofi fierți

Una dintre cele mai simpe rețete, iar copiii sunt încântați de ea de fiecare dată. V-ar trebui:

  • piept de pui – o caserolă de vreo 850 grame
  • smântână grasă (am avut ceva cu 30% grăsime parcă) – am pus multă, vreo 600 ml
  • o lingură – două de ulei
  • o lingură de făină
  • vreo 2 foi de dafin
  • sare, piper
  • cartofi
  • orice legume pentru salată

Da știu, nu am niște cantități exacte, pentru că nu sunt bucătar și pun din ochi ce și cât cred că vom mânca.

Cartofii și puiul le puneți la fiert – eu le-am făcut la aburi.

Când sunt gata sau aproape gata, puneți o tigaie pe aragaz, la foc mic, cu uleiul și o lingură de făină. Amestecați bine și așteptați să își schimbe puțin culoarea.

Adăugați smântâna și câteva linguri din apa în care a fiert puiul. Amestecați până devine compoziția cremoasă.

După ce fierbe puțin sosul, adăugați puiul și vreo 2 foi de dafin. Nu uitați de sare și piper.

Amestecați bine și țineți vreo 2 minute totul la foc mic. Cartofii i-am lăsat simpli, doar le-am pus niște sare și piper, am făcut o salată – de data asta doar cu ardei gras și ceapă verde și a ieșit ce vedeți mai jos.

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Citește și...

Mi-a dat mail un cititor (salut, Iulian), cu 2 doleanțe. Una, că nu avem pagină de contact, lucru pe care îl facem imediat și 2, ce mâncăm la micul dejun. Nu m-am gânsit că ar interesa pe cineva în mod deosebit, mai ales că na, ce ai putea să mănânci la micul dejun, […]

Dupa ce s-au strambat mai demult la prima incercare de a manca avocado, acum nu mai pot opri copiii din a manca avocado in orice forma. Cel mai simplu mod in care le fac gustarica cu avocado: pasez cu furculita 3-4 avocado de dimensiuni medii, amestec cu putina sare, piper si o lingura […]

Cum ne place mult fasolea bătută, însă nu aveam conserve prin casă, iar fiertul de fasole uscată iese din discuție, am ales să fac linte bătută. Ingrediente: linte (am pus o cană cu volumul de 380 ml) apă – 3 căni x 380 ml 6 căței de usturoi mai mari (asta pentru că […]

Tăiețeii de casă se fac foarte ușor, sunt foarte gustoși iar copiii îi mănâncă cu foarte multă plăcere. Aveți nevoie de ouă și făină, atât. Eventual niște sare, aruncată din vârful degetelor, dar asta depinde doar de gustul fiecăruie. Puneți făina, în măsura de 3 linguri normale la un ou, sau 100 de […]