Pui cu smântână și cartofi fierți

Una dintre cele mai simpe rețete, iar copiii sunt încântați de ea de fiecare dată. V-ar trebui:

  • piept de pui – o caserolă de vreo 850 grame
  • smântână grasă (am avut ceva cu 30% grăsime parcă) – am pus multă, vreo 600 ml
  • o lingură – două de ulei
  • o lingură de făină
  • vreo 2 foi de dafin
  • sare, piper
  • cartofi
  • orice legume pentru salată

Da știu, nu am niște cantități exacte, pentru că nu sunt bucătar și pun din ochi ce și cât cred că vom mânca.

Cartofii și puiul le puneți la fiert – eu le-am făcut la aburi.

Când sunt gata sau aproape gata, puneți o tigaie pe aragaz, la foc mic, cu uleiul și o lingură de făină. Amestecați bine și așteptați să își schimbe puțin culoarea.

Adăugați smântâna și câteva linguri din apa în care a fiert puiul. Amestecați până devine compoziția cremoasă.

După ce fierbe puțin sosul, adăugați puiul și vreo 2 foi de dafin. Nu uitați de sare și piper.

Amestecați bine și țineți vreo 2 minute totul la foc mic. Cartofii i-am lăsat simpli, doar le-am pus niște sare și piper, am făcut o salată – de data asta doar cu ardei gras și ceapă verde și a ieșit ce vedeți mai jos.

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Citește și...

Rețetă simplă pentru tații care vor să aibă timp să mai facă și altceva decât să stea în bucătărie lângă aragaz și pentru copiii care vor să scape repede de mâncare pentru a-și vedea de joacă mai departe. Ingrediente: un sos bolognese – dacă vreți neapărat să fie sănătos, puteți să îl faceți […]

Când nu mai știți ce să gătiți repede la cină, somonul e o opțiune bună. Ungeți cu ulei un grill pentru aragaz/o tigaie, presărați puțină sare pe câteva fileuri de somon, poate și piper, dar nu neapărat. Prăjiți la foc mediu pe ambele părți până observați că își schimbă culoarea carnea și se […]

Pentru noi chiftelele sunt un fel de gustare dintre mese pentru toată ziua. Adică rămân pe blatul din bucătărie și fiecare se duce din când în când și mai ia câte una până când unul dintre noi urlă “NU MAI SUNT CHIFTELE???”. Mai puțin eu care trebuie să-mi pun neapărat pe o farfurie […]

Ingrediente: 600-700 g ceafă de porc o conservă cu ciuperci tăiate (aprox. 300 g ciuperci) 1 ardei roșu mai mare (gras sau capia) 2 linguri de bulion 6 cepe verzi 5 cartofi medii 4-5 căței de usturoi 2 foi de dafin jumătate de linguriță de boia dulce sare, piper un pahar de couscous […]