Grătar cu carne turcească

Există, în bucurești, un magazin turcesc care vinde carne pregătită exact ca la mama lor, exact cu aromele alea care trebuie. Bine, e deținut de turci, iar miracolul se petrece în spate, unde tot turcii operează. Și vinde și alte chestii turcești, inclusiv, pentru cunoscători, pastramă de aia iute, de vită, tăiată fâșii subțiri, baclavale aduse de acolo. Prețurile sunt relativ decente, gen pastrama de berbecuț pregătită e 49 de lei kilogramul, baclavalele sunt între 60 și 110 lei kilograul, funcție de proveniență. Nu, nu vă spun unde e, că iarăși dați năvală și stricați și locul ăsta.

Una din achizițiile foarte mulțummitoare pe care le am este un grill pentru casă. Vă spun, bun bun, nu face fum, pentru că are tavă cu apă dedesubt, pentru grăsime, coace foarte bine și uniform, tot ce mi-aș putea dori. Și e ieftin, Myria, care cred că e o producție Altex, deși o văd și pe emag, vândută de niște unii.

Cum ziceam, acesta este miracolul in the making. Pastramă de berbecuț, kofte aromate și adana kebab mediu de iute. Dacă nu sunteți hardcore cu iuțeala, nu vă recomand pe cel iute, o să vă crape papilele gustative.

Se aranjează frumos pe grătar.

După care se întorc de mai multe ori, până se fac după gustul propriu. Am întâlnit, destul de des, obiceiul de a apăsa carnea pe grătar, ca să se facă. Vă rog, nu, nu faceți asta, scoateți toate sucurile acelea minunate care trebuie să rămână înăuntru, nu apăsați, nu înțepați, nu nimic, că nu sunt cârnați.

Ca garnitură, puteți face, rapid, un orez de acela care se face în 11 minute.

Orezul, pentru o schimbare, poate fi făcut la modul mai de la țară, prin urmare, amestecați-l și cu niște ardei și roșii, tăiate mari, în prealabil călite puțin în ulei.

DUpă ce le căliți, puneți deasupra orezul și mai lăsați pe foc 2-3 minute, amestecând continuu, ca să își transmită gusturile reciproc.

La final, mâncați.

Dar cu măsură.

17 comentarii

  1. #1

    Cand intru in Buc. undeva pe Andronache e o macelarie turceasca, asta sa fie?

  2. #7

    Si baclavaua unde este?

    • #8

      Tavita de sus, langa paine. A inceput cu desertul.

    • #9

      era deja la mine in burta in mare parte :))

    • #10

      Sharing is caring!

    • #11

      Doamnele insarcinate au voie, desigur. Bine ca exista si domni “insarcinabili” cu indeplinirea poftelor 🙂

  3. #12

    Cumpar de la ei de ani de zile. Niciodata nu am fost dezamagit. Cotletele de berbecut si inegol nu au rival in Bucuresti

  4. #13

    ce-ti mai place cutitul de aur :p

    • #14

      șșșșșșșș ca daca afla prea multi, se strica si asta

  5. cu riscul sa existe riscul sa bagi degetele in poza: da-te putin mai in spate cand pozezi. Suntem in 2019. chiar nu e nevoie de poze defocusate 🙂

    Altfel bun. Gasii si io aici niste turcaleti cu un adana kebab de am tras pe nas doo liniute

    • #16

      Daca nu e shawarma cu de toate… Viata e pustiu.

  6. #17

    Dă-ne măcar niște indicii! Fă o hartă, îngroap-o undeva, după care fă o altă hartă ca să găsim prima hartă, dar cu piste false, cimilituri și trimiteri la Codex Seraphinianus.

    https://youtu.be/1KbvBayqPH4

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Citește și...

Mi-a dat mail un cititor (salut, Iulian), cu 2 doleanțe. Una, că nu avem pagină de contact, lucru pe care îl facem imediat și 2, ce mâncăm la micul dejun. Nu m-am gânsit că ar interesa pe cineva în mod deosebit, mai ales că na, ce ai putea să mănânci la micul dejun, […]

Dupa ce s-au strambat mai demult la prima incercare de a manca avocado, acum nu mai pot opri copiii din a manca avocado in orice forma. Cel mai simplu mod in care le fac gustarica cu avocado: pasez cu furculita 3-4 avocado de dimensiuni medii, amestec cu putina sare, piper si o lingura […]

Cum ne place mult fasolea bătută, însă nu aveam conserve prin casă, iar fiertul de fasole uscată iese din discuție, am ales să fac linte bătută. Ingrediente: linte (am pus o cană cu volumul de 380 ml) apă – 3 căni x 380 ml 6 căței de usturoi mai mari (asta pentru că […]

Tăiețeii de casă se fac foarte ușor, sunt foarte gustoși iar copiii îi mănâncă cu foarte multă plăcere. Aveți nevoie de ouă și făină, atât. Eventual niște sare, aruncată din vârful degetelor, dar asta depinde doar de gustul fiecăruie. Puneți făina, în măsura de 3 linguri normale la un ou, sau 100 de […]