Grătar cu carne turcească

Există, în bucurești, un magazin turcesc care vinde carne pregătită exact ca la mama lor, exact cu aromele alea care trebuie. Bine, e deținut de turci, iar miracolul se petrece în spate, unde tot turcii operează. Și vinde și alte chestii turcești, inclusiv, pentru cunoscători, pastramă de aia iute, de vită, tăiată fâșii subțiri, baclavale aduse de acolo. Prețurile sunt relativ decente, gen pastrama de berbecuț pregătită e 49 de lei kilogramul, baclavalele sunt între 60 și 110 lei kilograul, funcție de proveniență. Nu, nu vă spun unde e, că iarăși dați năvală și stricați și locul ăsta.

Una din achizițiile foarte mulțummitoare pe care le am este un grill pentru casă. Vă spun, bun bun, nu face fum, pentru că are tavă cu apă dedesubt, pentru grăsime, coace foarte bine și uniform, tot ce mi-aș putea dori. Și e ieftin, Myria, care cred că e o producție Altex, deși o văd și pe emag, vândută de niște unii.

Cum ziceam, acesta este miracolul in the making. Pastramă de berbecuț, kofte aromate și adana kebab mediu de iute. Dacă nu sunteți hardcore cu iuțeala, nu vă recomand pe cel iute, o să vă crape papilele gustative.

Se aranjează frumos pe grătar.

După care se întorc de mai multe ori, până se fac după gustul propriu. Am întâlnit, destul de des, obiceiul de a apăsa carnea pe grătar, ca să se facă. Vă rog, nu, nu faceți asta, scoateți toate sucurile acelea minunate care trebuie să rămână înăuntru, nu apăsați, nu înțepați, nu nimic, că nu sunt cârnați.

Ca garnitură, puteți face, rapid, un orez de acela care se face în 11 minute.

Orezul, pentru o schimbare, poate fi făcut la modul mai de la țară, prin urmare, amestecați-l și cu niște ardei și roșii, tăiate mari, în prealabil călite puțin în ulei.

DUpă ce le căliți, puneți deasupra orezul și mai lăsați pe foc 2-3 minute, amestecând continuu, ca să își transmită gusturile reciproc.

La final, mâncați.

Dar cu măsură.

17 comentarii

  1. #1

    Cand intru in Buc. undeva pe Andronache e o macelarie turceasca, asta sa fie?

  2. #7

    Si baclavaua unde este?

    • #8

      Tavita de sus, langa paine. A inceput cu desertul.

    • #9

      era deja la mine in burta in mare parte :))

    • #10

      Sharing is caring!

    • #11

      Doamnele insarcinate au voie, desigur. Bine ca exista si domni “insarcinabili” cu indeplinirea poftelor 🙂

  3. #12

    Cumpar de la ei de ani de zile. Niciodata nu am fost dezamagit. Cotletele de berbecut si inegol nu au rival in Bucuresti

  4. #13

    ce-ti mai place cutitul de aur :p

    • #14

      șșșșșșșș ca daca afla prea multi, se strica si asta

  5. cu riscul sa existe riscul sa bagi degetele in poza: da-te putin mai in spate cand pozezi. Suntem in 2019. chiar nu e nevoie de poze defocusate 🙂

    Altfel bun. Gasii si io aici niste turcaleti cu un adana kebab de am tras pe nas doo liniute

    • #16

      Daca nu e shawarma cu de toate… Viata e pustiu.

  6. #17

    Dă-ne măcar niște indicii! Fă o hartă, îngroap-o undeva, după care fă o altă hartă ca să găsim prima hartă, dar cu piste false, cimilituri și trimiteri la Codex Seraphinianus.

    https://youtu.be/1KbvBayqPH4

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Citește și...

Ingrediente: 600-700 g ceafă de porc o conservă cu ciuperci tăiate (aprox. 300 g ciuperci) 1 ardei roșu mai mare (gras sau capia) 2 linguri de bulion 6 cepe verzi 5 cartofi medii 4-5 căței de usturoi 2 foi de dafin jumătate de linguriță de boia dulce sare, piper un pahar de couscous […]

Îmi place să fac mâncăruri la cuptor, pentru că se fac singure. Aproape singure. Pentru friptură aveți nevoie de: carne de porc – ceafă sau pulpă – depinde câți sunteți vreo 3 ardei grași – în mod normal roșii usturoi – o căpâțănă câțiva cartofi – cred ca am pus vreo 6, nu […]

Inițial trebuia să fie orez, cum se vede în prima poză, dar nu mai era decât un pliculeț și pe parcurs am decis că nu e destul. Ingrediente: 6 pulpe de pui dezosate 180g quinoa (de preferat să fie la pliculeț, explic mai jos de ce) 1 ardei gras o ceapă mare 2 […]

După înghețată și ciocolată sau poate chiar pe aceeași linie – coliva. Pentru că nu putem aștepta mereu după câte o pomană, a trebuit să ne facem colivă și fără o ocazie specială. Ingrediente: 500 g arpacaș – 1,5 l de apă (numeric apa trebuie să fie de 3x cantitatea de arpacaș) 250 […]