Pulpe de pui dezosate cu ceapă verde și ardei

Mai exact nu știu ce nume să-i dau pentru că am inventat-o cu ce aveam în casă.

Ingrediente:

  • 4 pulpe de pui dezosate
  • bulion
  • ceapă verde – am pus 2, dar puneți cât vă place
  • 1 ardei gras mai mare
  • usturoi – după gust, eu am folosit 4 căței mai mari
  • pătrunjel
  • o lingură de ulei
  • 2 foi de dafin
  • o lingură de făină – dacă folosiți un bulion/suc de roșii mai lichid, posibil să fe nevoie; eu am folosit bulion Sultan, nu am pus făină deloc
  • sare, piper

Întâi curățați și spălați pulpele, le puneți 30 de minute la aparatul de gătit cu aburi sau le fierbeți. Cât timp fierbe puiul, tăiați ardeii cubulețe și ceapa felii subțiri.

Căliți puțin legumele într-o lingură de ulei. Nu trebuie neapărat să le ardeți puțin, așa cum fac eu de fiecare dată.

Când sunt gata, puneți 3 linguri mari de bulion, adăugați câteva linguri de apă de la pui, amestecați și lăsați totul să mai scadă la foc mic.

Când ajunge la consistența dorită sosul, adăugați pătrunjelul și foile de dafin. Amestecați și lăsați-le încă vreo 2 minute pe foc. Adăugați usturoiul feliat.

Puiul fiert franjurați-l cu 2 furculițe sau tăiați-l cum vă place și adăugați-l în sos.

Amestecați bine, faceți o salată și hraniți familia.

2 comentarii

  1. #1

    Cum as imbunatati eu reteta asta.
    1. As fierbe pulpe cu os, chiar si alta parte osoasa a puiului.
    2. Supa rezultata as folosi-o ca baza pentru sosul “ostropelului”
    3. In loc de bulion as pune pasta de tomate in baza de supa de pui.
    4. Piper boabe, pentru ca ai dafin… si piperul boabe is a must.
    5. Pentru ingrosarea sosului as folosi corn flower (amidon alimentar). Ajuta sa nu iti dea arsuri gastrice, fata de faina.

  2. #2

    Yum! Fix asta o să mănânce mâine prințul consort, care oricum îmi reproșează tot timpul că fac mâncare de români.

Adaugă reply - Maithun

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Citește și...

Pentru că aveam o pungă de midii în congelator am zis să fac ceva cu ele, rapid, gustos și de nostalgie, având în vedere că sunt șanse mari să nu pupăm vacanțe prin Grecia anul ăsta. Așadar, rețetă de midii saganaki făcute în casă: o pungă de midii de la Metro ( 900g) […]

Am făcut săptămâna trecută un chinezism pentru poporul de acasă și pentru că dețineam niște ingrediente de la Shan’Shi, gen ceva de bambus, paste și sos de wok. Partea practică la chestiile chinezești este că se fac foarte, foarte ușor și repede și, datorită sosurilor, e aproape imposibil să le greșești cumva, iar […]

Mi-a dat mail un cititor (salut, Iulian), cu 2 doleanțe. Una, că nu avem pagină de contact, lucru pe care îl facem imediat și 2, ce mâncăm la micul dejun. Nu m-am gânsit că ar interesa pe cineva în mod deosebit, mai ales că na, ce ai putea să mănânci la micul dejun, […]

Dupa ce s-au strambat mai demult la prima incercare de a manca avocado, acum nu mai pot opri copiii din a manca avocado in orice forma. Cel mai simplu mod in care le fac gustarica cu avocado: pasez cu furculita 3-4 avocado de dimensiuni medii, amestec cu putina sare, piper si o lingura […]