Pulpe de pui dezosate cu ceapă verde și ardei

Mai exact nu știu ce nume să-i dau pentru că am inventat-o cu ce aveam în casă.

Ingrediente:

  • 4 pulpe de pui dezosate
  • bulion
  • ceapă verde – am pus 2, dar puneți cât vă place
  • 1 ardei gras mai mare
  • usturoi – după gust, eu am folosit 4 căței mai mari
  • pătrunjel
  • o lingură de ulei
  • 2 foi de dafin
  • o lingură de făină – dacă folosiți un bulion/suc de roșii mai lichid, posibil să fe nevoie; eu am folosit bulion Sultan, nu am pus făină deloc
  • sare, piper

Întâi curățați și spălați pulpele, le puneți 30 de minute la aparatul de gătit cu aburi sau le fierbeți. Cât timp fierbe puiul, tăiați ardeii cubulețe și ceapa felii subțiri.

Căliți puțin legumele într-o lingură de ulei. Nu trebuie neapărat să le ardeți puțin, așa cum fac eu de fiecare dată.

Când sunt gata, puneți 3 linguri mari de bulion, adăugați câteva linguri de apă de la pui, amestecați și lăsați totul să mai scadă la foc mic.

Când ajunge la consistența dorită sosul, adăugați pătrunjelul și foile de dafin. Amestecați și lăsați-le încă vreo 2 minute pe foc. Adăugați usturoiul feliat.

Puiul fiert franjurați-l cu 2 furculițe sau tăiați-l cum vă place și adăugați-l în sos.

Amestecați bine, faceți o salată și hraniți familia.

2 comentarii

  1. #1

    Cum as imbunatati eu reteta asta.
    1. As fierbe pulpe cu os, chiar si alta parte osoasa a puiului.
    2. Supa rezultata as folosi-o ca baza pentru sosul “ostropelului”
    3. In loc de bulion as pune pasta de tomate in baza de supa de pui.
    4. Piper boabe, pentru ca ai dafin… si piperul boabe is a must.
    5. Pentru ingrosarea sosului as folosi corn flower (amidon alimentar). Ajuta sa nu iti dea arsuri gastrice, fata de faina.

  2. #2

    Yum! Fix asta o să mănânce mâine prințul consort, care oricum îmi reproșează tot timpul că fac mâncare de români.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Citește și...

Ingrediente: 600-700 g ceafă de porc o conservă cu ciuperci tăiate (aprox. 300 g ciuperci) 1 ardei roșu mai mare (gras sau capia) 2 linguri de bulion 6 cepe verzi 5 cartofi medii 4-5 căței de usturoi 2 foi de dafin jumătate de linguriță de boia dulce sare, piper un pahar de couscous […]

Îmi place să fac mâncăruri la cuptor, pentru că se fac singure. Aproape singure. Pentru friptură aveți nevoie de: carne de porc – ceafă sau pulpă – depinde câți sunteți vreo 3 ardei grași – în mod normal roșii usturoi – o căpâțănă câțiva cartofi – cred ca am pus vreo 6, nu […]

Inițial trebuia să fie orez, cum se vede în prima poză, dar nu mai era decât un pliculeț și pe parcurs am decis că nu e destul. Ingrediente: 6 pulpe de pui dezosate 180g quinoa (de preferat să fie la pliculeț, explic mai jos de ce) 1 ardei gras o ceapă mare 2 […]

După înghețată și ciocolată sau poate chiar pe aceeași linie – coliva. Pentru că nu putem aștepta mereu după câte o pomană, a trebuit să ne facem colivă și fără o ocazie specială. Ingrediente: 500 g arpacaș – 1,5 l de apă (numeric apa trebuie să fie de 3x cantitatea de arpacaș) 250 […]