Scrumbie la cuptor

Pentru momentele când ai niște scrumbie în congelator, direct de la sursă, Dunărea de la Brăila, dar nu ai nici un grătar prin preajmă, dar totuși ai vrea să o mănânci, am inventat o rețetă la cuptor.

Durează cam 45 de minute cu totul, nimic complicat.

Ingrediente:

 

  • 4 scrumbii
  • ceapă verde
  • condimente
  • ulei de măsline

Se curăță scrumbiile de solzi, se crestează pe burtă, se curăță de organe, clasic.

Se taie ceapa rondele mărunte, nici foarte mici ( ca la chiftele) dar nici foarte mari. Mie mi-au ajuns 2 cepe la 4 pești.

Se condimentează peștii pe interior cu oregano, sare și piper. Se adaugă ceapa tocată, potrivit, nici să dea pe afară, dar nici să fie foarte rară.

Se pun pe folie de aluminiu, sau hartie de copt, dacă rămâi fără folie, cum a fost cazul meu.

Se stropesc peștii cu ulei de măsline, se închide folia/hârtia și se bagă la cuptor.

Le-am lăsat 30 de minute la 200 de grade și  fost suficient.

În timp ce peștii stau la cuptor, poți pregăti rapid o salată de vară sau niște legume trase la tigaie, depinde ce ai chef să faci.

Rezultat? S-a mâncat bine, au fost apreciate la adevărata valoare.

5 comentarii

  1. #1

    La fel de bine o poti curata de maruntaie, o crestezi la maxim 2mm distanta de la cap pana la coada, o sarezi, piperezi la interior apoi o umpli cu lamaie tocata marunt amestecata cu patrunjel. O impachetezi strans in folie/hartie si faci cum ai facut cu asta pe care ai gatit-o.

    P.S.
    Crestarea este foarte importanta. Te scapa de niste oase tare pacatoase.

  2. #2

    la varianta asta oasele nu sunt o problema? intreb pt ca stiu ca la tine ele sunt un fel de nemesis

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Citește și...

Ingrediente: 600-700 g ceafă de porc o conservă cu ciuperci tăiate (aprox. 300 g ciuperci) 1 ardei roșu mai mare (gras sau capia) 2 linguri de bulion 6 cepe verzi 5 cartofi medii 4-5 căței de usturoi 2 foi de dafin jumătate de linguriță de boia dulce sare, piper un pahar de couscous […]

Îmi place să fac mâncăruri la cuptor, pentru că se fac singure. Aproape singure. Pentru friptură aveți nevoie de: carne de porc – ceafă sau pulpă – depinde câți sunteți vreo 3 ardei grași – în mod normal roșii usturoi – o căpâțănă câțiva cartofi – cred ca am pus vreo 6, nu […]

Inițial trebuia să fie orez, cum se vede în prima poză, dar nu mai era decât un pliculeț și pe parcurs am decis că nu e destul. Ingrediente: 6 pulpe de pui dezosate 180g quinoa (de preferat să fie la pliculeț, explic mai jos de ce) 1 ardei gras o ceapă mare 2 […]

După înghețată și ciocolată sau poate chiar pe aceeași linie – coliva. Pentru că nu putem aștepta mereu după câte o pomană, a trebuit să ne facem colivă și fără o ocazie specială. Ingrediente: 500 g arpacaș – 1,5 l de apă (numeric apa trebuie să fie de 3x cantitatea de arpacaș) 250 […]