Scrumbie la cuptor

Pentru momentele când ai niște scrumbie în congelator, direct de la sursă, Dunărea de la Brăila, dar nu ai nici un grătar prin preajmă, dar totuși ai vrea să o mănânci, am inventat o rețetă la cuptor.

Durează cam 45 de minute cu totul, nimic complicat.

Ingrediente:

 

  • 4 scrumbii
  • ceapă verde
  • condimente
  • ulei de măsline

Se curăță scrumbiile de solzi, se crestează pe burtă, se curăță de organe, clasic.

Se taie ceapa rondele mărunte, nici foarte mici ( ca la chiftele) dar nici foarte mari. Mie mi-au ajuns 2 cepe la 4 pești.

Se condimentează peștii pe interior cu oregano, sare și piper. Se adaugă ceapa tocată, potrivit, nici să dea pe afară, dar nici să fie foarte rară.

Se pun pe folie de aluminiu, sau hartie de copt, dacă rămâi fără folie, cum a fost cazul meu.

Se stropesc peștii cu ulei de măsline, se închide folia/hârtia și se bagă la cuptor.

Le-am lăsat 30 de minute la 200 de grade și  fost suficient.

În timp ce peștii stau la cuptor, poți pregăti rapid o salată de vară sau niște legume trase la tigaie, depinde ce ai chef să faci.

Rezultat? S-a mâncat bine, au fost apreciate la adevărata valoare.

5 comentarii

  1. #1

    La fel de bine o poti curata de maruntaie, o crestezi la maxim 2mm distanta de la cap pana la coada, o sarezi, piperezi la interior apoi o umpli cu lamaie tocata marunt amestecata cu patrunjel. O impachetezi strans in folie/hartie si faci cum ai facut cu asta pe care ai gatit-o.

    P.S.
    Crestarea este foarte importanta. Te scapa de niste oase tare pacatoase.

  2. #2

    la varianta asta oasele nu sunt o problema? intreb pt ca stiu ca la tine ele sunt un fel de nemesis

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Citește și...

Pentru că aveam o pungă de midii în congelator am zis să fac ceva cu ele, rapid, gustos și de nostalgie, având în vedere că sunt șanse mari să nu pupăm vacanțe prin Grecia anul ăsta. Așadar, rețetă de midii saganaki făcute în casă: o pungă de midii de la Metro ( 900g) […]

Am făcut săptămâna trecută un chinezism pentru poporul de acasă și pentru că dețineam niște ingrediente de la Shan’Shi, gen ceva de bambus, paste și sos de wok. Partea practică la chestiile chinezești este că se fac foarte, foarte ușor și repede și, datorită sosurilor, e aproape imposibil să le greșești cumva, iar […]

Mi-a dat mail un cititor (salut, Iulian), cu 2 doleanțe. Una, că nu avem pagină de contact, lucru pe care îl facem imediat și 2, ce mâncăm la micul dejun. Nu m-am gânsit că ar interesa pe cineva în mod deosebit, mai ales că na, ce ai putea să mănânci la micul dejun, […]

Dupa ce s-au strambat mai demult la prima incercare de a manca avocado, acum nu mai pot opri copiii din a manca avocado in orice forma. Cel mai simplu mod in care le fac gustarica cu avocado: pasez cu furculita 3-4 avocado de dimensiuni medii, amestec cu putina sare, piper si o lingura […]