Scrumbie la cuptor

Pentru momentele când ai niște scrumbie în congelator, direct de la sursă, Dunărea de la Brăila, dar nu ai nici un grătar prin preajmă, dar totuși ai vrea să o mănânci, am inventat o rețetă la cuptor.

Durează cam 45 de minute cu totul, nimic complicat.

Ingrediente:

 

  • 4 scrumbii
  • ceapă verde
  • condimente
  • ulei de măsline

Se curăță scrumbiile de solzi, se crestează pe burtă, se curăță de organe, clasic.

Se taie ceapa rondele mărunte, nici foarte mici ( ca la chiftele) dar nici foarte mari. Mie mi-au ajuns 2 cepe la 4 pești.

Se condimentează peștii pe interior cu oregano, sare și piper. Se adaugă ceapa tocată, potrivit, nici să dea pe afară, dar nici să fie foarte rară.

Se pun pe folie de aluminiu, sau hartie de copt, dacă rămâi fără folie, cum a fost cazul meu.

Se stropesc peștii cu ulei de măsline, se închide folia/hârtia și se bagă la cuptor.

Le-am lăsat 30 de minute la 200 de grade și  fost suficient.

În timp ce peștii stau la cuptor, poți pregăti rapid o salată de vară sau niște legume trase la tigaie, depinde ce ai chef să faci.

Rezultat? S-a mâncat bine, au fost apreciate la adevărata valoare.

5 comentarii

  1. #1

    La fel de bine o poti curata de maruntaie, o crestezi la maxim 2mm distanta de la cap pana la coada, o sarezi, piperezi la interior apoi o umpli cu lamaie tocata marunt amestecata cu patrunjel. O impachetezi strans in folie/hartie si faci cum ai facut cu asta pe care ai gatit-o.

    P.S.
    Crestarea este foarte importanta. Te scapa de niste oase tare pacatoase.

  2. #2

    la varianta asta oasele nu sunt o problema? intreb pt ca stiu ca la tine ele sunt un fel de nemesis

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Citește și...

Mi-a dat mail un cititor (salut, Iulian), cu 2 doleanțe. Una, că nu avem pagină de contact, lucru pe care îl facem imediat și 2, ce mâncăm la micul dejun. Nu m-am gânsit că ar interesa pe cineva în mod deosebit, mai ales că na, ce ai putea să mănânci la micul dejun, […]

Dupa ce s-au strambat mai demult la prima incercare de a manca avocado, acum nu mai pot opri copiii din a manca avocado in orice forma. Cel mai simplu mod in care le fac gustarica cu avocado: pasez cu furculita 3-4 avocado de dimensiuni medii, amestec cu putina sare, piper si o lingura […]

Cum ne place mult fasolea bătută, însă nu aveam conserve prin casă, iar fiertul de fasole uscată iese din discuție, am ales să fac linte bătută. Ingrediente: linte (am pus o cană cu volumul de 380 ml) apă – 3 căni x 380 ml 6 căței de usturoi mai mari (asta pentru că […]

Tăiețeii de casă se fac foarte ușor, sunt foarte gustoși iar copiii îi mănâncă cu foarte multă plăcere. Aveți nevoie de ouă și făină, atât. Eventual niște sare, aruncată din vârful degetelor, dar asta depinde doar de gustul fiecăruie. Puneți făina, în măsura de 3 linguri normale la un ou, sau 100 de […]