Pâine cu usturoi și roșii

Nu știu cum e prin alte case, dar la noi copiii ar ronțăi non-stop ceva. De preferat o tonă de pâine goală sau covrigi, doar că nu prea le dăm voie, nu vrem să fie grași. Prin urmare e nevoie de gustărica de după micul dejun sau dinainte de prânz sau de după prânz sau înainte de cină sau înainte de culcare. Îi apucă oricând, gustărică să fie.

În zilele în care nu-i trimitem să-și ia un măr, le mai facem pâine cu usturoi și roșii sau altele.

Simplu: felii de pâine tăiate puțin mai gros decât cele din comerț, prajite puțin pe grill sau în tigaie, se adaugă câteva picături de ulei de măsline, puțin usturoi pisat (eventual făcut mujdei), puțină sare, busuioc și felii de roșii.

Provocarea e să îi fac să înțeleagă de fiecare dată că trebuie să se oprească din “mai vreau”, pentru că nu asta e masa principală.

4 comentarii

  1. #1

    Gustarea mea preferata. Dacă pâinea e prăjită bine sau la prăjitor e mai rapid sa freci cățelul de usturoi de ea.

    Mă duc să-mi fac o felie 🙂

    • #2

      Da frate, painea prajita frecata cu usturoi imi aminteste de copilarie, ma duc si eu sa caut usturoiul :)) Pofta buna!

  2. #3

    Bruscheta – the lazy way…

  3. pai, tehnic nici eu nu m-as opri. d-aia nu ma apuc 😀

Adaugă reply - Costi

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Citește și...

Mi-a dat mail un cititor (salut, Iulian), cu 2 doleanțe. Una, că nu avem pagină de contact, lucru pe care îl facem imediat și 2, ce mâncăm la micul dejun. Nu m-am gânsit că ar interesa pe cineva în mod deosebit, mai ales că na, ce ai putea să mănânci la micul dejun, […]

Dupa ce s-au strambat mai demult la prima incercare de a manca avocado, acum nu mai pot opri copiii din a manca avocado in orice forma. Cel mai simplu mod in care le fac gustarica cu avocado: pasez cu furculita 3-4 avocado de dimensiuni medii, amestec cu putina sare, piper si o lingura […]

Cum ne place mult fasolea bătută, însă nu aveam conserve prin casă, iar fiertul de fasole uscată iese din discuție, am ales să fac linte bătută. Ingrediente: linte (am pus o cană cu volumul de 380 ml) apă – 3 căni x 380 ml 6 căței de usturoi mai mari (asta pentru că […]

Tăiețeii de casă se fac foarte ușor, sunt foarte gustoși iar copiii îi mănâncă cu foarte multă plăcere. Aveți nevoie de ouă și făină, atât. Eventual niște sare, aruncată din vârful degetelor, dar asta depinde doar de gustul fiecăruie. Puneți făina, în măsura de 3 linguri normale la un ou, sau 100 de […]