Cărniță de pui la abur cu tzatziki și salată asortată

Ingrediente:

  • pui de orice fel – noi am avut o parte condimentat din comerț (cam meh, nu ne-a dat pe spate) și o parte simplu;
  • vreo 2 castraveți
  • smântână – cam 3 linguri
  • mărar;
  • o lingură de ulei de măsline;
  • usturoi – cantitatea în funcție de cât de mult le place copiilor – eu am folosit o căpățână;
  • lămâie pentru tzatziki, dacă vă place, noi spunem “pas”;
  • legume pentru salată;

Dacă aveți un aparat de gătit cu abur, de pui scăpați ușor, pentru că nu trebuie să faceți nimic în afară de a trânti puiul în aparat și a-l lăsa acolo 30 de minute. Dacă nu aveți, merge prajit/fiert/înăbușit, ce preferați.

Pentru tzatziki amestecați smântâna cu usturoiul pisat, mărarul tocat mărunt, castravetele tăiat cubulețe mici (fără coajă), o lingură de ulei de măsline, puțin suc de lămâie, sare și piper.

O salată reușiți voi să faceți, iar rezultatul este foarte gustos, copiii au fost încântați:

4 comentarii

  1. #1

    Mereu lauzi copiii ca le place mancarea sanatoasa. Cum ati reusit sa ii invatati asa?

    • #2

      crezi ca nu cer mcdonald’s la 2 zile? asta nu inseamna ca si primesc

  2. #3

    Gyros la farfurie 🙂
    Mai lipseste lipia

  3. #4

    daca pui iaurt grecesc slabut in loc de smantana e bun si pentru cei aflati la dieta.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Citește și...

Rețetă simplă pentru tații care vor să aibă timp să mai facă și altceva decât să stea în bucătărie lângă aragaz și pentru copiii care vor să scape repede de mâncare pentru a-și vedea de joacă mai departe. Ingrediente: un sos bolognese – dacă vreți neapărat să fie sănătos, puteți să îl faceți […]

Când nu mai știți ce să gătiți repede la cină, somonul e o opțiune bună. Ungeți cu ulei un grill pentru aragaz/o tigaie, presărați puțină sare pe câteva fileuri de somon, poate și piper, dar nu neapărat. Prăjiți la foc mediu pe ambele părți până observați că își schimbă culoarea carnea și se […]

Pentru noi chiftelele sunt un fel de gustare dintre mese pentru toată ziua. Adică rămân pe blatul din bucătărie și fiecare se duce din când în când și mai ia câte una până când unul dintre noi urlă “NU MAI SUNT CHIFTELE???”. Mai puțin eu care trebuie să-mi pun neapărat pe o farfurie […]

Ingrediente: 600-700 g ceafă de porc o conservă cu ciuperci tăiate (aprox. 300 g ciuperci) 1 ardei roșu mai mare (gras sau capia) 2 linguri de bulion 6 cepe verzi 5 cartofi medii 4-5 căței de usturoi 2 foi de dafin jumătate de linguriță de boia dulce sare, piper un pahar de couscous […]