Prepelițe la cuptor

Am găsit la Carrefour prepelițe și am zis că merită să încercăm, mai ales că erau la un preț decent. Am ajuns cu ele acasă și m-am decis să le fac la cuptor, după ce le marinez înainte și le las la rece pentru 24 de ore.

Ingrediente necesare:

  • 4 prepelite întregi
  • 4 căței de usturoi
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline
  • cimbru
  • rozmarin
  • boia
  • foi de dafin
  • 200 ml vin alb

Procedura:

  • se taie prepelițele pe piept, se desfac și se pun într-un vas. Eu am ales un vas de yena.
  • Se taie usturoiul felii subțiri și se pun în crestătura din piept, dar și pe ele.
  • Se pun condimentele peste ele, eu le-am pus din ochi, cât să fie acoperite uniform, boia am ales să fie dulce, pentru că erau pentru copil.
  • Se adaugă vinul și ulei de măsline. Eu am pus cu un pulverizator, cam de 2 linguri.

Apoi am pus capacul vasului de yena peste ele, întors invers, cât să le preseze un pic și le-am băgat la frigider pentru 24 de ore.

A doua zi, după ce am ajuns acasă de la grădiniță, am scos prepelițele din frigier, am scurs lichidul din vas și le-am acoperit cu o folie de aluminiu, fără capac.

Am încălzit cuptorul la 200 de grade, am băgat vasul în cuptor pentru 40 de minute.

După 40 de minute am scos folia de pe vas, le-am băgat la loc încă 10 minute.

Cred că erau ok de mâncat și mai repede, dar am ales să fie mai bine făcute.

Au ieșit cam așa, cum se vede mai jos.

Verdict: succes atât la copil, cât și la nevastă. Mai facem.

4 comentarii

  1. #1

    Domnu” Cetin nu stiu cum sa va spun… dar tot cea am retinut e ca “success la nevasta”!
    Apai asta e “reteta de succes”!
    Multumesc pentru prepelite!

  2. #3

    incep sa ma bag. Nu murim…?

  3. #4

    Pacă aș mânca niște ortolani.

    https://youtu.be/fcIAtfaLOh8

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Citește și...

Mi-a dat mail un cititor (salut, Iulian), cu 2 doleanțe. Una, că nu avem pagină de contact, lucru pe care îl facem imediat și 2, ce mâncăm la micul dejun. Nu m-am gânsit că ar interesa pe cineva în mod deosebit, mai ales că na, ce ai putea să mănânci la micul dejun, […]

Dupa ce s-au strambat mai demult la prima incercare de a manca avocado, acum nu mai pot opri copiii din a manca avocado in orice forma. Cel mai simplu mod in care le fac gustarica cu avocado: pasez cu furculita 3-4 avocado de dimensiuni medii, amestec cu putina sare, piper si o lingura […]

Cum ne place mult fasolea bătută, însă nu aveam conserve prin casă, iar fiertul de fasole uscată iese din discuție, am ales să fac linte bătută. Ingrediente: linte (am pus o cană cu volumul de 380 ml) apă – 3 căni x 380 ml 6 căței de usturoi mai mari (asta pentru că […]

Tăiețeii de casă se fac foarte ușor, sunt foarte gustoși iar copiii îi mănâncă cu foarte multă plăcere. Aveți nevoie de ouă și făină, atât. Eventual niște sare, aruncată din vârful degetelor, dar asta depinde doar de gustul fiecăruie. Puneți făina, în măsura de 3 linguri normale la un ou, sau 100 de […]