Prepelițe la cuptor

Am găsit la Carrefour prepelițe și am zis că merită să încercăm, mai ales că erau la un preț decent. Am ajuns cu ele acasă și m-am decis să le fac la cuptor, după ce le marinez înainte și le las la rece pentru 24 de ore.

Ingrediente necesare:

  • 4 prepelite întregi
  • 4 căței de usturoi
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline
  • cimbru
  • rozmarin
  • boia
  • foi de dafin
  • 200 ml vin alb

Procedura:

  • se taie prepelițele pe piept, se desfac și se pun într-un vas. Eu am ales un vas de yena.
  • Se taie usturoiul felii subțiri și se pun în crestătura din piept, dar și pe ele.
  • Se pun condimentele peste ele, eu le-am pus din ochi, cât să fie acoperite uniform, boia am ales să fie dulce, pentru că erau pentru copil.
  • Se adaugă vinul și ulei de măsline. Eu am pus cu un pulverizator, cam de 2 linguri.

Apoi am pus capacul vasului de yena peste ele, întors invers, cât să le preseze un pic și le-am băgat la frigider pentru 24 de ore.

A doua zi, după ce am ajuns acasă de la grădiniță, am scos prepelițele din frigier, am scurs lichidul din vas și le-am acoperit cu o folie de aluminiu, fără capac.

Am încălzit cuptorul la 200 de grade, am băgat vasul în cuptor pentru 40 de minute.

După 40 de minute am scos folia de pe vas, le-am băgat la loc încă 10 minute.

Cred că erau ok de mâncat și mai repede, dar am ales să fie mai bine făcute.

Au ieșit cam așa, cum se vede mai jos.

Verdict: succes atât la copil, cât și la nevastă. Mai facem.

4 comentarii

  1. #1

    Domnu” Cetin nu stiu cum sa va spun… dar tot cea am retinut e ca “success la nevasta”!
    Apai asta e “reteta de succes”!
    Multumesc pentru prepelite!

  2. #3

    incep sa ma bag. Nu murim…?

  3. #4

    Pacă aș mânca niște ortolani.

    https://youtu.be/fcIAtfaLOh8

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Citește și...

Nu știu cum e prin alte case, dar la noi copiii ar ronțăi non-stop ceva. De preferat o tonă de pâine goală sau covrigi, doar că nu prea le dăm voie, nu vrem să fie grași. Prin urmare e nevoie de gustărica de după micul dejun sau dinainte de prânz sau de după […]

Ingrediente: pui de orice fel – noi am avut o parte condimentat din comerț (cam meh, nu ne-a dat pe spate) și o parte simplu; vreo 2 castraveți smântână – cam 3 linguri mărar; o lingură de ulei de măsline; usturoi – cantitatea în funcție de cât de mult le place copiilor – […]

Într-o zi m-am hotărât să fac plăcintă cu carne de vită, însă planurile mi-au fost încurcate întâi de faptul că am uitat să dezghet pachetul cu foi de plăcintă, iar apoi de faptul că în capul meu erau “foi” în pachet, pentru că în mijlocul realizării rețetei mi-am dat seama că un pachet […]

Uneori copiii noștri vin de afară pe la 9 seara, dupa ce cu maxim o oră – o oră și jumătate înainte au mâncat de cină și urlă prin casă că le e foame, dar în același timp vor ceva așa, bun, dar să nu aibă carne, să fie gata repede, dacă se […]