Prepelițe la cuptor

Am găsit la Carrefour prepelițe și am zis că merită să încercăm, mai ales că erau la un preț decent. Am ajuns cu ele acasă și m-am decis să le fac la cuptor, după ce le marinez înainte și le las la rece pentru 24 de ore.

Ingrediente necesare:

  • 4 prepelite întregi
  • 4 căței de usturoi
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline
  • cimbru
  • rozmarin
  • boia
  • foi de dafin
  • 200 ml vin alb

Procedura:

  • se taie prepelițele pe piept, se desfac și se pun într-un vas. Eu am ales un vas de yena.
  • Se taie usturoiul felii subțiri și se pun în crestătura din piept, dar și pe ele.
  • Se pun condimentele peste ele, eu le-am pus din ochi, cât să fie acoperite uniform, boia am ales să fie dulce, pentru că erau pentru copil.
  • Se adaugă vinul și ulei de măsline. Eu am pus cu un pulverizator, cam de 2 linguri.

Apoi am pus capacul vasului de yena peste ele, întors invers, cât să le preseze un pic și le-am băgat la frigider pentru 24 de ore.

A doua zi, după ce am ajuns acasă de la grădiniță, am scos prepelițele din frigier, am scurs lichidul din vas și le-am acoperit cu o folie de aluminiu, fără capac.

Am încălzit cuptorul la 200 de grade, am băgat vasul în cuptor pentru 40 de minute.

După 40 de minute am scos folia de pe vas, le-am băgat la loc încă 10 minute.

Cred că erau ok de mâncat și mai repede, dar am ales să fie mai bine făcute.

Au ieșit cam așa, cum se vede mai jos.

Verdict: succes atât la copil, cât și la nevastă. Mai facem.

4 comentarii

  1. #1

    Domnu” Cetin nu stiu cum sa va spun… dar tot cea am retinut e ca “success la nevasta”!
    Apai asta e “reteta de succes”!
    Multumesc pentru prepelite!

  2. #3

    incep sa ma bag. Nu murim…?

  3. #4

    Pacă aș mânca niște ortolani.

    https://youtu.be/fcIAtfaLOh8

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Citește și...

Pentru că aveam o pungă de midii în congelator am zis să fac ceva cu ele, rapid, gustos și de nostalgie, având în vedere că sunt șanse mari să nu pupăm vacanțe prin Grecia anul ăsta. Așadar, rețetă de midii saganaki făcute în casă: o pungă de midii de la Metro ( 900g) […]

Am făcut săptămâna trecută un chinezism pentru poporul de acasă și pentru că dețineam niște ingrediente de la Shan’Shi, gen ceva de bambus, paste și sos de wok. Partea practică la chestiile chinezești este că se fac foarte, foarte ușor și repede și, datorită sosurilor, e aproape imposibil să le greșești cumva, iar […]

Mi-a dat mail un cititor (salut, Iulian), cu 2 doleanțe. Una, că nu avem pagină de contact, lucru pe care îl facem imediat și 2, ce mâncăm la micul dejun. Nu m-am gânsit că ar interesa pe cineva în mod deosebit, mai ales că na, ce ai putea să mănânci la micul dejun, […]

Dupa ce s-au strambat mai demult la prima incercare de a manca avocado, acum nu mai pot opri copiii din a manca avocado in orice forma. Cel mai simplu mod in care le fac gustarica cu avocado: pasez cu furculita 3-4 avocado de dimensiuni medii, amestec cu putina sare, piper si o lingura […]