Prepelițe la cuptor

Am găsit la Carrefour prepelițe și am zis că merită să încercăm, mai ales că erau la un preț decent. Am ajuns cu ele acasă și m-am decis să le fac la cuptor, după ce le marinez înainte și le las la rece pentru 24 de ore.

Ingrediente necesare:

  • 4 prepelite întregi
  • 4 căței de usturoi
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline
  • cimbru
  • rozmarin
  • boia
  • foi de dafin
  • 200 ml vin alb

Procedura:

  • se taie prepelițele pe piept, se desfac și se pun într-un vas. Eu am ales un vas de yena.
  • Se taie usturoiul felii subțiri și se pun în crestătura din piept, dar și pe ele.
  • Se pun condimentele peste ele, eu le-am pus din ochi, cât să fie acoperite uniform, boia am ales să fie dulce, pentru că erau pentru copil.
  • Se adaugă vinul și ulei de măsline. Eu am pus cu un pulverizator, cam de 2 linguri.

Apoi am pus capacul vasului de yena peste ele, întors invers, cât să le preseze un pic și le-am băgat la frigider pentru 24 de ore.

A doua zi, după ce am ajuns acasă de la grădiniță, am scos prepelițele din frigier, am scurs lichidul din vas și le-am acoperit cu o folie de aluminiu, fără capac.

Am încălzit cuptorul la 200 de grade, am băgat vasul în cuptor pentru 40 de minute.

După 40 de minute am scos folia de pe vas, le-am băgat la loc încă 10 minute.

Cred că erau ok de mâncat și mai repede, dar am ales să fie mai bine făcute.

Au ieșit cam așa, cum se vede mai jos.

Verdict: succes atât la copil, cât și la nevastă. Mai facem.

4 comentarii

  1. #1

    Domnu” Cetin nu stiu cum sa va spun… dar tot cea am retinut e ca “success la nevasta”!
    Apai asta e “reteta de succes”!
    Multumesc pentru prepelite!

  2. #3

    incep sa ma bag. Nu murim…?

  3. #4

    Pacă aș mânca niște ortolani.

    https://youtu.be/fcIAtfaLOh8

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Citește și...

Rețetă simplă pentru tații care vor să aibă timp să mai facă și altceva decât să stea în bucătărie lângă aragaz și pentru copiii care vor să scape repede de mâncare pentru a-și vedea de joacă mai departe. Ingrediente: un sos bolognese – dacă vreți neapărat să fie sănătos, puteți să îl faceți […]

Când nu mai știți ce să gătiți repede la cină, somonul e o opțiune bună. Ungeți cu ulei un grill pentru aragaz/o tigaie, presărați puțină sare pe câteva fileuri de somon, poate și piper, dar nu neapărat. Prăjiți la foc mediu pe ambele părți până observați că își schimbă culoarea carnea și se […]

Pentru noi chiftelele sunt un fel de gustare dintre mese pentru toată ziua. Adică rămân pe blatul din bucătărie și fiecare se duce din când în când și mai ia câte una până când unul dintre noi urlă “NU MAI SUNT CHIFTELE???”. Mai puțin eu care trebuie să-mi pun neapărat pe o farfurie […]

Ingrediente: 600-700 g ceafă de porc o conservă cu ciuperci tăiate (aprox. 300 g ciuperci) 1 ardei roșu mai mare (gras sau capia) 2 linguri de bulion 6 cepe verzi 5 cartofi medii 4-5 căței de usturoi 2 foi de dafin jumătate de linguriță de boia dulce sare, piper un pahar de couscous […]