Placinta cu carne de vita

Într-o zi m-am hotărât să fac plăcintă cu carne de vită, însă planurile mi-au fost încurcate întâi de faptul că am uitat să dezghet pachetul cu foi de plăcintă, iar apoi de faptul că în capul meu erau “foi” în pachet, pentru că în mijlocul realizării rețetei mi-am dat seama că un pachet conține O FOAIE, iar eu aveam nevoie de două. Am rezolvat folosind deasupra foietaj, dar n-am fost mulțumit în totalitate. Din pacate am uitat sa fac poze la început sau pe parcurs.

Pentru aceasta plăcinta este nevoie de:

  • carne de vită tocata
  • foi de placintă (aluat, nu foietaj cum am folosit eu deasupra) – trebuie dezghețate înainte
  • bulion
  • ceapă (galbena si verde)
  • mărar
  • unt (pentru uns tava)
  • smântană
  • ou
  • eu am folosit și un borcan cu sos pentru paste bolognese de la Mega Image

Nu am folosit ou în compoziție, pentru că întărește totul și iese o chiftea mare.

Carnea tocată am amestecat-o cu ceapa și mărarul tocate mărunt și le-am călit până a început carnea să își schimbe culoarea, după care am adăugat bulion (2-3 linguri) și sosul pentru paste. Am preparat totul la foc mediu în tigaie până când compoziția era gătită aproape de tot.

Am încălzit cupotorul la 220 grade vreo 10 minute.

Am uns o tavă rotundă cu unt, am pus foaia de plăcintă din aluat pe fundul tăvii, am turnat toată compoziția în tavă și am acoperit-o cu foietaj, după care am băgat tava în cuptor, la mijloc, la 190 grade. Am setat timerul la 30 de minute, compoziția fiind deja aproape gata, trebuia să se mai facă doar aluatul.

Înainte cu vreo 5 minute de a scoate plăcinta din cuptor, am vrut să un deasupra ou amestecat cu smantână, dar se umflase și arsese deja puțin foietajul, așa că mai mult s-a dus spre margini. Probabil ar fi mai bine să gătiți pornind doar partea de jos a cuptorului, nu și sus, cum am făcut eu.

Exceptând faptul că nu arată bine partea de sus, plăcinta a fost foarte bună și a mers mâncată cu smântână pe deasupra. Cam asta a ieșit:

Fi-miu obișnuit că plăcinta e desert în general, după prima porție, a uitat cum se cheamă ce a mâncat și m-a întrebat: “Tati, imi mai dai desert cu carne?”.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Citește și...

Mi-a dat mail un cititor (salut, Iulian), cu 2 doleanțe. Una, că nu avem pagină de contact, lucru pe care îl facem imediat și 2, ce mâncăm la micul dejun. Nu m-am gânsit că ar interesa pe cineva în mod deosebit, mai ales că na, ce ai putea să mănânci la micul dejun, […]

Dupa ce s-au strambat mai demult la prima incercare de a manca avocado, acum nu mai pot opri copiii din a manca avocado in orice forma. Cel mai simplu mod in care le fac gustarica cu avocado: pasez cu furculita 3-4 avocado de dimensiuni medii, amestec cu putina sare, piper si o lingura […]

Cum ne place mult fasolea bătută, însă nu aveam conserve prin casă, iar fiertul de fasole uscată iese din discuție, am ales să fac linte bătută. Ingrediente: linte (am pus o cană cu volumul de 380 ml) apă – 3 căni x 380 ml 6 căței de usturoi mai mari (asta pentru că […]

Tăiețeii de casă se fac foarte ușor, sunt foarte gustoși iar copiii îi mănâncă cu foarte multă plăcere. Aveți nevoie de ouă și făină, atât. Eventual niște sare, aruncată din vârful degetelor, dar asta depinde doar de gustul fiecăruie. Puneți făina, în măsura de 3 linguri normale la un ou, sau 100 de […]