Placinta cu carne de vita

Într-o zi m-am hotărât să fac plăcintă cu carne de vită, însă planurile mi-au fost încurcate întâi de faptul că am uitat să dezghet pachetul cu foi de plăcintă, iar apoi de faptul că în capul meu erau “foi” în pachet, pentru că în mijlocul realizării rețetei mi-am dat seama că un pachet conține O FOAIE, iar eu aveam nevoie de două. Am rezolvat folosind deasupra foietaj, dar n-am fost mulțumit în totalitate. Din pacate am uitat sa fac poze la început sau pe parcurs.

Pentru aceasta plăcinta este nevoie de:

  • carne de vită tocata
  • foi de placintă (aluat, nu foietaj cum am folosit eu deasupra) – trebuie dezghețate înainte
  • bulion
  • ceapă (galbena si verde)
  • mărar
  • unt (pentru uns tava)
  • smântană
  • ou
  • eu am folosit și un borcan cu sos pentru paste bolognese de la Mega Image

Nu am folosit ou în compoziție, pentru că întărește totul și iese o chiftea mare.

Carnea tocată am amestecat-o cu ceapa și mărarul tocate mărunt și le-am călit până a început carnea să își schimbe culoarea, după care am adăugat bulion (2-3 linguri) și sosul pentru paste. Am preparat totul la foc mediu în tigaie până când compoziția era gătită aproape de tot.

Am încălzit cupotorul la 220 grade vreo 10 minute.

Am uns o tavă rotundă cu unt, am pus foaia de plăcintă din aluat pe fundul tăvii, am turnat toată compoziția în tavă și am acoperit-o cu foietaj, după care am băgat tava în cuptor, la mijloc, la 190 grade. Am setat timerul la 30 de minute, compoziția fiind deja aproape gata, trebuia să se mai facă doar aluatul.

Înainte cu vreo 5 minute de a scoate plăcinta din cuptor, am vrut să un deasupra ou amestecat cu smantână, dar se umflase și arsese deja puțin foietajul, așa că mai mult s-a dus spre margini. Probabil ar fi mai bine să gătiți pornind doar partea de jos a cuptorului, nu și sus, cum am făcut eu.

Exceptând faptul că nu arată bine partea de sus, plăcinta a fost foarte bună și a mers mâncată cu smântână pe deasupra. Cam asta a ieșit:

Fi-miu obișnuit că plăcinta e desert în general, după prima porție, a uitat cum se cheamă ce a mâncat și m-a întrebat: “Tati, imi mai dai desert cu carne?”.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Citește și...

Nu știu cum e prin alte case, dar la noi copiii ar ronțăi non-stop ceva. De preferat o tonă de pâine goală sau covrigi, doar că nu prea le dăm voie, nu vrem să fie grași. Prin urmare e nevoie de gustărica de după micul dejun sau dinainte de prânz sau de după […]

Ingrediente: pui de orice fel – noi am avut o parte condimentat din comerț (cam meh, nu ne-a dat pe spate) și o parte simplu; vreo 2 castraveți smântână – cam 3 linguri mărar; o lingură de ulei de măsline; usturoi – cantitatea în funcție de cât de mult le place copiilor – […]

Am găsit la Carrefour prepelițe și am zis că merită să încercăm, mai ales că erau la un preț decent. Am ajuns cu ele acasă și m-am decis să le fac la cuptor, după ce le marinez înainte și le las la rece pentru 24 de ore. Ingrediente necesare: 4 prepelite întregi 4 […]

Uneori copiii noștri vin de afară pe la 9 seara, dupa ce cu maxim o oră – o oră și jumătate înainte au mâncat de cină și urlă prin casă că le e foame, dar în același timp vor ceva așa, bun, dar să nu aibă carne, să fie gata repede, dacă se […]