Mâncare de fasole cu cârnați

Se iau ingredientele din imagine sau ce aveți asemănător prin casă:

  • cârnați țărănești, cârnați de casă sau orice cârnați afumați vă plac
  • morcov
  • păstârnac
  • ceapă
  • usturoi
  • bulion
  • fasole la conservă (se fierbe foarte ușor, plus de la asta din imagine – no farts )
  • bulion
  • marar, foi de dafin, sare, piper, ulei

Întâi se taie cârnații bucățele groase de aproximativ 2-3 cm, ca să nu facă figuri copiii că trebuie tăiați, mestecați prea mult sau ce alte motive mai găsesc ei pentru a nu mânca. Am taiat usturoiul feliuțe, legumele le-am dat pe răzătoarea robotului, în afara de ceapa, pe aia am taiat-o mărunt cu alte cuțite ale robotului – toate tăiate/rase marunt, tot pentru a evita eventualul “tati, nu îmi place morcovul sau *insert legumă*”. Ideea e că după călire și fierbere, nu-și mai dau seama ce sunt alea.

Apoi într-o tigaie se rumenesc întâi cârnații – teoretic într-o lingură de ulei, dar dacă au grăsime cârnații, nu mai e nevoie.

Apoi se scot cârnații, iar în grăsimea lor se călesc legumele până când ceapa devine sticloasă și se înmoaie toate celelalte legume.

După ce am călit legumele, adăugăm cârnații și legumele într-o oală, împreună cu cât bulion vă place (2-3 linguri), foi de dafin și fasolea (dacă legumele și cârnații sunt aproape gata, dacă trebuie fierte legumele mai mult, fasolea se pune mai spre sfârșit, pentru că asta la conservă nu trebuie să fiarbă foarte mult). Nu uitați de sare și piper. Acoperiți cu apă.

În aproximativ 25-30 de minute ar trebui ca apa să scadă destul și totul să fie fiert. Dacă vreți ca sosul să fie mai legat, adăugați o lingură de făina când e totul aproape gata. La sfârșit adăugați mărarul tocat.

Asta e tot. Asta a ieșit la final:

 

 

34 comentarii

  1. #1

    buuun. acum scapa de tocatorul de plastic 🙂

    • #2

      sau poate nu

    • #3

      nu e profi boss. da urat pe camera

    • #4

      tre sa înțelegi ceva. eu fac asta de 14 ani. nu imi pasa de sfaturile tale sau ale oricarui altuia, nu esti calificat sa imi dai mie sfaturi pe munca din care eu traiesc de pe vremea cand tu plimbai masinute in parc. si aici e un site simplu, de om simpl nu blog de chefi. daca ai ceva util de comentat, bine, daca nu, abtine-te. sper ca s-a lamurit si nu o sa mai avem astfel de discuții, pentru ca, cu siguranta, le vei purta in spam

    • #5

      Da ce are ca e de plastic?
      Ala de lemn crapa, se umfla, prinde mucegai, poate sa fie mama bambusului…
      Asta de plastic e naspa pentru ca?

    • #6

      exact din motive de mucegai la ultimele tocatoare de lemn am trecut la cele de plastic, plus ca poate fi bagat la masina de spalat vase la temperaturi mai mici (altfel se curbeaza)

    • #7

      Tocmai, că tocătorul de plastic e mai profi.
      Cel de lemn absoarbe apa, iar bacteriile prosperă la umiditate.

    • #8

      Aici sunt de acord cu Robert, scapa de tocatorul de plastic si ia-ti unul mai mare de plastic :)) am si eu vreo 3 din astea cum ai tu, dar le folosesc doar daca cel mare e murdar.

    • #9

      vreau sa imi iau unul de ala mare, dar mi-e lene si nici nu prea am unde sa il pun

    • #10

      la ikea e o solutie speciala pentru tratarea tocatoarelor din lemn. daca nu, cu ulei. rezista mai mult.
      contrar aparentelor, cica plasticul retine mult mai multe bacterii decat lemnul (zic niste cercetatori si nu britanici), bucati din el ajung prin mancare, aderenta alimentelor -> un spor de taiat degete in plus, efectul asupra taisului cutitelor sa nu mai zic de natura (ca sa fim verzi) bambusul este ideal si se intretine usor daca macar lunar il tratam cu ulei sau cu solutia aia de la ikea. o sa fac o poza cu unul folosit de 3 ani aproape zilnic. \
      da, nu-l pot baga la masina de spalat dar si acolo daca nu il speli la peste 60 de grade bacteriile tot pe acolo raman.
      p.s: n-am magazin de tocatoare de lemn 🙂

    • #11

      nu, dar ai o problema evidenta. prietene, noi folosim plastic, deal with it si mergi mai departe

  2. #12

    am citit regulile, motiv pentru care primul comentariu am considerat ca se incadreaza aici “daca ai ceva util de comentat, bine, daca nu, abtine-te”
    al 2 lea comentariu e caterincastiu ca sunt la tine in gradina dar totusi nu consideri ca exagerezi cu comentariul tau avand in vedere scopul acestiu site?
    sau poate nu am inteles eu bine..cum vrei sa faci asta “Vrem ca situl să fie și un compendiu de idei pentru mese și mic dejunuri” daca nu facem schimb de idei si cunostinte?
    well, sper ca discutia asta sa fie intr-un final constructiva…

  3. #13

    Big fan fasole aici, doar ca sunt oropsit de nevasta din motive de gaze, asa ca imi face doar o data pe an :). O sa incerc si cu conserva, sa vedem ce iese 🙂

    • #14

      Si conservele de fasole rosie de la lidl sunt bune si fierb repede.

    • #15

      @marcian: mai bine incearca cu alta nevasta, vezi ce iese.

    • #16

      Same here…da daca zici ca fasolea aia e asa mai “fart” free will try…
      Mama ce ar merge cu niste ardei copti sau castraveti murati…pfff.

    • #17

      @nea_zapada: o am de 20 de ani, n-as mai avea rabdare cu alta 😅😅😅

    • #18

      Daca fasolea e curatata de coji, eu personal nu am probleme cu… balonarea…dar trebuie curatata bine, adica cu simt de raspundere 🙂 Spor la gatit!

    • #19

      Nu stiu daca informatia mai ajunge la cine trebuie dar, daca puneti cimbru in fasolea fiarta, nu va mai besiti. Sfatul e primit de la Adi Hadean si e pus in aplicare de nevasta din dotare si dupa nu mai “poluam”. 🙂

  4. #20

    Aia e mancare de carnati cu fasole.

  5. #21

    Pentru inchegarea sosului incearca si pure in loc de faina

  6. #22

    Baga o geana prin arhiva si miluieste-ne cu reteta de ficatei cu ceapa., te rugam! Maithun va fi extaziata😁

  7. #24

    Nu pune legumele gramada. Incepe intotdeauna cu ceapa, adauga putina apa sa fiarba cu grasimea de la carnati. Acum poti cali si condimentele uscate. Apoi restul legumelor. Nu mai folosi faina sa legi mancarea, freaca o parte din fasolea fiarta separat pasta. Zic din experienta, tot centura neagra la bucatarie.

    • #25

      niciun barbat nu are rabdare sa faca chestiile astea. iese la fel de bun si la gramada

    • #26

      Sa nu exageram…. 🙂 Puteai sa o faci mul mai aspectuoasa

    • #27

      daca vrei plating, vezi ca sunt destule bloguri de chefi

  8. #28

    Baaaai, deja-mi ploua-n gura. Maine….fasole cu carnati pregatesc, mananc eu pentru ca ai mei copii nu servesc. Nici nu stiu ce pierd 😉

  9. #29

    Eu stiam ca bulionul si piperul se pun cu cateva minute inainte sa fie gata mancarea.

  10. #30

    Merge si cu baked beans de la heintz?

    • #31

      daca tin minte bine, parca am incercat noi mai demult si a fost ok

    • #32

      o da, alea sunt și mai bune, dar au zahar mult

  11. #33

    Modul de prezentare al rețetei e clar, simplu, nu cu gramaje și cu proceduri complicate, se înțelege totul doar din poze.
    Dar știi ce cred că o să complice site-ul? Comentariile.

  12. #34

    Testez. Revin cu poze 😀

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Citește și...

Mi-a dat mail un cititor (salut, Iulian), cu 2 doleanțe. Una, că nu avem pagină de contact, lucru pe care îl facem imediat și 2, ce mâncăm la micul dejun. Nu m-am gânsit că ar interesa pe cineva în mod deosebit, mai ales că na, ce ai putea să mănânci la micul dejun, […]

Dupa ce s-au strambat mai demult la prima incercare de a manca avocado, acum nu mai pot opri copiii din a manca avocado in orice forma. Cel mai simplu mod in care le fac gustarica cu avocado: pasez cu furculita 3-4 avocado de dimensiuni medii, amestec cu putina sare, piper si o lingura […]

Cum ne place mult fasolea bătută, însă nu aveam conserve prin casă, iar fiertul de fasole uscată iese din discuție, am ales să fac linte bătută. Ingrediente: linte (am pus o cană cu volumul de 380 ml) apă – 3 căni x 380 ml 6 căței de usturoi mai mari (asta pentru că […]

Tăiețeii de casă se fac foarte ușor, sunt foarte gustoși iar copiii îi mănâncă cu foarte multă plăcere. Aveți nevoie de ouă și făină, atât. Eventual niște sare, aruncată din vârful degetelor, dar asta depinde doar de gustul fiecăruie. Puneți făina, în măsura de 3 linguri normale la un ou, sau 100 de […]