De ce #tatigătește?

Internetul este plin de situri de mâncare. Doamne, domnișoare, chefi și bucătari, toți specialiști în haute cuisine, mâncăruri fine și șmechere, metode de tăiere, de poșare și tot felul de lucruri care te umplu de respect și uimire. Ca să nu mai zic că astea apar și la tradiționalele ciorbe amărâte, făcute să umple mațul, sau sarmale și tocănițe, de te fac, ca simplu cititor, să o iei la fugă, la modul Frate, asta sigur nu e de mine, mai bine comand de la Glovo, auzi, 500 000 de șaorme vândute.

Fix de asta a apărut #tatigătește. Pentru că suntem niște oameni simpli, tați și soți, care își iubesc copiii și care stau de multe ori cu ei acasă, gătindu-le tot felul de prostii. Și vrem să vă arătăm și vouă că puteți găti orice, fără să știți ce e aia tăietură julien, bain marie, brocolli poșat sau altele.

Poate nu vom reuși să punem chestii interesante în fiecare zi sau poate nu întotdeauna mâncărurile noastre vor fi spectaculoase. Vrem ca situl să fie și un compendiu de idei pentru mese și mic dejunuri. Ia să vedem, ăștia de la #tatigateste ce le-au dat să mănânce copiilor în dimineața asta? am vrea să devină un obicei pentru toată lumea și, de ce nu, un imbold pentru toți tații.

Nu uitați, bărbații sunt cei mai buni bucătari. Chiar dacă nu o știați, în fiecare din noi se ascunde un tip care știe să facă mâncare. Trebuie doar să îl descoperiți pe tipul acela.

3 comentarii

  1. #1

    Multa bafta! Asteptam cu interes 🙂

  2. #2

    Daca te vad mamicile de pe grupuri ce dai tu la copii sa manance te ard pe rug. Si nu o zic ca o critica la adresa ta! Initiativa cu retete “normale” e foarte buna!
    Mi se pare ca se exagereaza cu ingrediente exotice, pe care sa fim sinceri nu oricine si le permite sau nu are timp sa stea sa caute zile intregi pe net. Se exagereaza cu niste eforturi mari consumatoare de timp/bani pentru niste beneficii invers proportionale efortului depus.
    Si oricum copilul ala ajunge in cele din urma sa iasa cu prietenii in oras, sau sa mearga la o zi de nastare etc, si tot intra in contact cu “necuratu”.
    Ca un exemplu, vazusem o mamica pe un grup ca intreba de o branza, care avea doar lapte, culturi lactice si sare in cantitatea prezenta natural in lapte. Si imediat i-au sarit in cap altele ca nu vrea ce e mai bun pentru copilul ei, pentru ca…pam…pam… NU II FACE BRANZA IN CASA!. Branza care 100% ar contine fix aceleasi ingrediente. Unele o iau rau pe ulei…
    Revenind… spor la treaba!
    P.S. Primesti guest posts cu retete? 😀

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Citește și...

Mi-a dat mail un cititor (salut, Iulian), cu 2 doleanțe. Una, că nu avem pagină de contact, lucru pe care îl facem imediat și 2, ce mâncăm la micul dejun. Nu m-am gânsit că ar interesa pe cineva în mod deosebit, mai ales că na, ce ai putea să mănânci la micul dejun, […]

Dupa ce s-au strambat mai demult la prima incercare de a manca avocado, acum nu mai pot opri copiii din a manca avocado in orice forma. Cel mai simplu mod in care le fac gustarica cu avocado: pasez cu furculita 3-4 avocado de dimensiuni medii, amestec cu putina sare, piper si o lingura […]

Cum ne place mult fasolea bătută, însă nu aveam conserve prin casă, iar fiertul de fasole uscată iese din discuție, am ales să fac linte bătută. Ingrediente: linte (am pus o cană cu volumul de 380 ml) apă – 3 căni x 380 ml 6 căței de usturoi mai mari (asta pentru că […]

Tăiețeii de casă se fac foarte ușor, sunt foarte gustoși iar copiii îi mănâncă cu foarte multă plăcere. Aveți nevoie de ouă și făină, atât. Eventual niște sare, aruncată din vârful degetelor, dar asta depinde doar de gustul fiecăruie. Puneți făina, în măsura de 3 linguri normale la un ou, sau 100 de […]